Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑΤΗΣ !!!


Ο Εισαγγελέας βρήκε στη Λήμνο,

Και ενώ οι μιζαδόροι ...Χριστοφοράκοι και Σία αλωνίζουν στο εξωτερικό και διακανονίζουν οι ίδιοι το που και πως θα δικαστούν... ο Εισαγγελέας ανακάλυψε στη Λήμνο, τον ένοχο για τα ...χάλια μας!!

Ναι οι Λημνιοί και τα μέλη της Συντονιστικής τους Επιτροπής Αγώνα, που έδιωξαν το ΣΔΟΕ από το νησί, ευθύνονται για την ...κατάντια μας και μαζί μ' αυτούς και η ηθική αυτουργός τους, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τους, η κ. Φ. Στεφανιδάκη, στην οποία έστειλε ήδη πρόσκληση!!!
Οι Λημνιοί όμως δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και τάσσονται στο πλευρό της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου τους.


Ο Υπουργός Οικονομικών απειλεί ότι θα εντατικοποιήσει τους οικονομικούς ελέγχους στη Λήμνο!!
Και αυτό τη στιγμή που το παζλ της απαράδεκτης κατάστασης στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού έρχεται να συμπληρώσει, η νέα προκήρυξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της Κυβέρνησης, δεν συμπεριλαμβάνονται ως επιδοτούμενα τα δρομολόγια Αθήνα - Λήμνος και Θεσσαλονίκη - Λήμνος!!!

Ενώ, λοιπόν, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της, εξαπολύει απειλές εντατικοποιημένων οικονομικών ελέγχων, σε ένα ακριτικό νησί, που το χειμώνα δέρνεται από τους ανέμους του και τα κύματα, παλεύοντας μόνο του με θεούς και δαίμονες για να επιβιώσει και να σταθεί εκεί στην εσχατιά των συνόρων μας, και να φυλάει Θερμοπύλες!!

"...Βεβαίως, οι πολίτες οφείλουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αφού από τα έσοδα που προκύπτουν, το κράτος ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις, τους μισθούς, τις συντάξεις, την κοινωνική πρόνοια κ.ο.κ. Πρέπει όμως να υπάρχει ισονομία. Τα πεντέμισι τελευταία χρόνια τα φορολογικά βάρη δεν κατανέμονται ισομερώς. Η κυβέρνηση κατήργησε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και τον αντικατέστησε με το ΕΤΑΚ, ήτοι ίσοι φόροι για τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους με τους πλούσιους. Όσο νομοταγής κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην αγανακτήσει, τη στιγμή μάλιστα, που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν να επισκεφθούν το νησί και ακυρώνουν προγραμματισμένες επισκέψεις, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλήματα των κατοίκων.
Ο Ν. Σηφουνάκης από τη Λήμνο
Ο Ν. Σηφουνάκης από τη Λήμνο
Ο φορολογούμενος πολίτης ενός ακριτικού τόπου πρέπει να γνωρίζει π.χ. ότι θα πραγματοποιούνται έλεγχοι με το ίδιο αντικείμενο και την ίδια συχνότητα σε όλη την επικράτεια. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι διαφορετικά βάρη αναλογούν στις μικρές κοινωνίες με τις μικρές αγορές σε σχέση με τα αστικά κέντρα. Έτσι ερμηνεύω την αγανάκτηση Λημνιών, χωρίς βέβαια να επικροτώ ακραίες συμπεριφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: