Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Που ήταν οι δύο κορυφαίοι συνταγματολόγοι ???

Δάσκαλοι του Συνταγματικού Δικαίου
που διδάσκατε...!

tsatsoskasimatis Τον Αύγουστο του 2007 που ήταν , όταν η κυβέρνηση έσπευδε να προκυρήξει πρόωρες εκλογές, επικαλούμενη ανύπαρκτο "εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας"; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το διάταγμα διάλυσης της Βουλής; Ποιο ήταν το εξαιρετικής σημασίας εθνικό θέμα που απαιτούσε νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπισή του; Η κυβέρνηση ανήγαγε σε εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας την αδυναμία της να καταρτίσει Εθνικό Προϋπολογισμό, ώστε με την ανανέωση της θητείας της να κερδίσει χρόνο προκειμένου να μεθοδεύσει την συγκάλυψη των σκανδάλων της πλούσιας παραγωγής της.

Μία ανίκανη και παραπαίουσα κυβέρνηση που παραμένει πεισματικά προσκολλημένη στην εξουσία γιά τη νομή της, είναι επικίνδυνη για τον τόπο και πρέπει να φύγει. Και ο μόνος αρμόδιος να της δείξει την έξοδο είναι ο κυρίαρχος λαός, με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Άλλωστε ακόμη και οι στημένες δημοσκοπήσεις του Καλογρίτσα, δείχνουν ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Οι εκλογές είναι η κορυφαία έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, που αποτελεί και το θεμέλιο του πολιτεύματός μας. Το Σύνταγμά μας δεν ορίζει ρητά κάθε πότε γίνεται η προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές διεξάγονται, όποτε οι συνθήκες τις επιβάλουν. Και οι περιπτώσεις που επιβάλουν την προσφυγή στις κάλπες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα.
Είναι, όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιβάλλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση ικανή και αποτελεσματική.
Ειδικά αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις των δύο κορυφαίων συνταγματολόγων, αποπνέουν περισσότερο προσωπικές πικρίες και απωθημένα παρά ευαισθησία για την τήρηση της συνταγματικής τάξης.

απο:kentri.gr

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

Οι κ.κ. καθηγητές υποκινούνται απο τον κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει θέση σχετικά με τις δηλώσεις τους , οπότε συμφωνεί. Δεν ήταν καλύτερα ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ να πεί απευθείας τις απόψεις του ;