Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Μπροστά 5,3% το ΠΑΣΟΚ. !!!

Νέες δημοσκοπήσεις

Η δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής καταγράφει προβάδισμα 5,3% του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 34,5% έναντι 29,2% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,1%, ΛΑΟΣ με 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.

Στην ερώτηση πότε πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, ποσοστό 40,8% απαντά άμεσα το Φθινόπωρο, 39,4% στη λήξη της 4ετίας και 15,7% τον Μάρτιο λόγω Προέδρου.

Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 49% δηλώνει πως μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές έναντι 46% που λέει πως μάλλον είναι απαραίτητο. Επίσης, στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία ή θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 65% απαντά ότι μάλλον θα γίνουν εκλογές έναντι 25% που δηλώνει ότι μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει
41,1% έναντι 38,6%
του Κ. Καραμανλή, ενώ σε αυτό της Public Issue ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 38% έναντι 36% του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στο ερώτημα της Public Issue για την ικανότητα διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25% και η ΝΔ 22%. «Καμία από τις δύο κυβερνήσεις», απαντά το 48%.

«Οι εργαζόμενοι ας μην περιμένουν τις εκλογές αμέτοχοι. Πρέπει να δράσουν από τώρα, για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και όποτε γίνουν οι εκλογές, να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του ΄΄ευρωμονόδρομου΄΄ και να ενισχύσουν αποφασιστικά τη μόνη δύναμη που είναι εγγύηση και σταθερά δίπλα τους, το ΚΚΕ», δήλωσε ο Μάκης Μαϊλης.

απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: