Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο....

Παπανδρέου:

Το επιχειρησιακό σχέδιο

του ΠΑΣΟΚ


Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας σε ευρεία κομματική σύσκεψη στη Βουλή, θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της ομιλίας που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η γενικότερη παρουσία του Κινήματος στη συμπρωτεύουσα.

Στην παρέμβασή του στη σύσκεψη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ:

1.- Ενα σχέδιο άμεσης ανάταξης της οικονομίας.

2.- Τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

3.- Τη δίκαιη αναδιανομή.

4.- Ενα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και

5.- Τη δημιουργία μιας αγοράς στην υπηρεσία του πολίτη με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι στις πρόσφατες εκλογές, οι πολίτες έδωσαν σαφές μήνυμα για αλλαγή, ψηφίζοντας αλλαγή πορείας για τη χώρα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας, ασφάλειας, ευνομίας και κοινωνικής συνοχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας ότι η οικονομία βουλιάζει και η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρότατης δημοσιονομικής εκτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο, καθώς παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση στον τουρισμό, την οικοδομική δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή, ενώ υπάρχει και σημαντική επιβράδυνση στη δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ανέφερε επίσης ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία παραπέμπουν σε πλήρη εκτροχιασμό, καθώς το ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο έφτασε στα 18 δισ. ευρώ ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο.

Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα και επιβάλλει σκληρή φορολόγηση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως έκανε με τα πρόσφατα μέτρα, τα οποία έκρυψε επιμελώς προεκλογικά. Και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά διευρύνουν το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολίτη προς την κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισε, αφήνει ανεξέλεγκτη την πελατειακή σπατάλη του δημόσιου χρήματος και κατασπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ σε δράσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: