Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Από Παπανδρέου : αισιόδοξο μήνυμα, !!!

"Η συγκέντρωση κεφαλαίου

θα δώσει τη θέση της

στην πράσινη ανάπτυξη"


Το μοντέλο της υπερσυγκέντρωσης κεφαλαίου σε λίγα χέρια φθάνει στο τέλος του και αντικαθίσταται από ένα άλλο μοντέλο αυτό της πράσινης ανάπτυξης ήταν το αισιόδοξο μήνυμα, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε εκδήλωση που έγινε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης, στη Σκιάθο.

Το ίδιο αισιόδοξος ήταν ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβάθμισε ένα ευνοούμενο κράτος με αποτέλεσμα ο πολίτης να βομβαρδίζεται καθημερινά με αποκαλύψεις διαφθοράς.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, υπηρετεί μόνο ειδικά συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και όχι το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τόνισε, θα το ανατρέψουμε και μάλιστα πολύ σύντομα στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η πολιτεία να υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον και κανένα άλλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην πράσινη ανάπτυξη τόνισε πως αυτή διασφαλίζει πέντε στόχους: πρώτον, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη, μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, δεύτερον, μια νέα σχέση του ανθρώπου με τη φύση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, τρίτον, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με επένδυση στον άνθρωπο, τέταρτον, απαλλαγή της δημοκρατίας από το συγκεντρωτικό και πελατειακό κράτος, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοκρατία είναι το νέο στοίχημα στην πολιτική και πέμπτον, καθιστά την Ελλάδα μια χώρα ανοιχτών οριζόντων που μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην πράσινη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: