Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Το Ζήτημα είναι πολιτικό !!!


Αντιπαράθεση για την προεδρική εκλογή

Τον ασκό της εκλογολογίας άνοιξε η παρέμβαση του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Ο κ. Τσάτσος- σε συνέντευξη του στην Καθημερινή- εμφανίστηκε αντίθετος σε πρόωρες κάλπες μέσω της προεδρικής εκλογής.
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι οι απόψεις Τσάτσου είναι σεβαστές, η κυβέρνηση όμως πέρασε στην αντεπίθεση.

"Αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση το Μάρτιο και ψηφίσει εκ των υστέρων Παπούλια θα έχει εξόφθαλμα περιφρονήσει τα βαθύτερο νόημα του Συντάγματος" δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνταγματολόγος, Δημήτρης Τσάτσος.

Η δήλωση αποτέλεσε την πλατφόρμα από την οποία εξαπέλυσε την επίθεση της η κυβέρνηση, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περιφρόνηση των θεσμών, με το ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι το προέχει να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Το ΠΑΣΟΚ ανταπαντά με το επιχείρημα ότι το δέον είναι να φύγει η κυβέρνηση. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε ότι "δεν παίρνουμε μαθήματα θεσμικής ευθύνης από μια κυβέρνηση που προκήρυξε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό που δεν εκτέλεσε, που προχώρησε σε νοθεία στην Βουλή κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που αποσύρει βουλευτές της από την Βουλή όταν κρίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει ψηφοφορίες και η οποία έκλεισε την Βουλή για να παραγραφούν οι ευθύνες των πολιτικών της στελεχών". Πρόσθεσε ότι το αποκορύφωμα των δηλώσεων του κ. Αντώναρου ήταν όταν δήλωσε πως "δεν γνωρίζω να παραγράφηκε κάτι".

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την τοποθέτηση του Δημήτρη Τσάτσου απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι "κάθε στέλεχος έχει το δικαίωμα να διατυπώσει τις απόψεις του. Είναι θεμιτές και χρήσιμες οι απόψεις όλων".

"Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καθαρή θέση: Το ζήτημα είναι πολιτικό: η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που να πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα πάει την χώρα ως το 2011", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διερωτώμενος "αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή να μην παίρνονται αποφάσεις, να μην προχωράει τίποτα και η οικονομία να πηγαίνει προς τα πίσω"


Δεν υπάρχουν σχόλια: