Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Παρά τα «μαγειρέματα»???


Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ. 87 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

1.Παρά τα «μαγειρέματα» των δεικτών και τις ευκαιριακές ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, η ανεργία έφτασε στο 9,4% για τον Απρίλιο. Επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, με τον χειρότερο τρόπο οι φόβοι μας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας.

2. Μέσα σε ένα χρόνο, (Απρίλιος 2008-Απρίλιος 2009) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 87.000 άτομα. Οι άνεργοι στη χώρα μας αγγίζουν το μισό εκατομμύριο και δυστυχώς πλήττονται περισσότεροι οι νέοι και οι γυναίκες. Όλα αυτά, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

3. Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς ότι η ανεργία είναι ένα μείζον θέμα το οποίο θέλει προσοχή, για αυτό έχουμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα ωραία λόγια και οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης δεν αρκούν Η ανεργία καλπάζει και η χώρα χρειάζεται επειγόντως σχέδιο για την ανάπτυξη, την εργασία και την κοινωνική προστασία. Τέτοιο σχέδιο η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: