Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Αποτρέπει το Αλτσχάιμερ !!!


Και ευφραίνει καρδίαν ...


Μια μέτρια κατανάλωση κρασιού από καιρού εις καιρόν μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ στα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών, δείχνει έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ του Ουίνστον-Σάλεμ στη Βόρεια Καρολίνα, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Βιένη.

Για την έρευνα αυτή παρακολουθούνταν συνολικά 3.069 άνθρωποι 75 ετών και άνω για έξι μήνες. Από αυτούς είχε ζητηθεί να σημειώνουν με ακρίβεια τις ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών που καταναλώνουν.

Τα άτομα αυτά χωρίστηκαν στη συνέχεια σε 4 κατηγορίες: α) πλήρης αποχή από τα οινοπνευματώδη ποτά, β) ένα ως επτά ποτήρια οινοπνευματωδών ποτών την εβδομάδα, γ) οκτώ ως δεκατέσσερα ποτήρια εβδομαδιαίως και δ) περισσότερα από δεκατέσσερα ποτήρια την εβδομάδα, σύμφωνα με την Κέισι Σινκ, μία από τους συντάκτες της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε στο περιθώριο διάσκεψης ειδικών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στη Βιένη.

Μετά την παρακολούθηση των ανθρώπων αυτών για έξι μήνες, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ αυτών που κατανάλωναν ένα ή δύο ποτήρια οινοπνευματωδών ποτών, κυρίως κρασιού, ημερησίως, ο κίνδυνος εμφάνισης Αλτσχάιμερ ήταν μειωμένος κατά 37%.

Επιπλέον, μεταξύ αυτών που παρουσίαζαν ήδη ελαφρά προβλήματα μνήμης και κατανάλωναν περισσότερα από 14 ποτήρια την εβδομάδα, ο κίνδυνος εμφάνισης Αλτσχάιμερ ήταν έως και δύο φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι μεταξύ αυτών που απείχαν από οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό.

Περίπου 6.000 επιστήμονες, γιατροί και ειδικοί της νόσου του Αλτσχάιμερ μετέχουν στη διάσκεψη αυτή, η οποία διεξάγεται ως τις 16 Ιουλίου στη Βιένη.

Με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι περίπου 16,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν προσβληθεί από Αλτσχάιμερ στην Ευρώπη το 2050, έναντι 7,1 εκατομμυρίων που είχαν καταγραφεί το 2000.

Απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: