Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Απομακρύνει τον καρκίνο !!!

Η αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου που σχετίζεται με μέτρια έως έντονη άσκηση φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη Φινλανδική έρευνα εξετάστηκαν 2.560 άντρες, ηλικίας 42 έως 61 ετών. Αξιολογήθηκε η φυσική δραστηριότητα των αντρών στον ελεύθερο χρόνο τους, για διάστημα ενός έτους και περισσότερο. Κανένας από τους άντρες δεν είχε ιστορικό καρκίνου, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ' British Journal of Sports Medicine'.

Κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων που μεσολάβησαν, 181 άντρες πέθαναν από καρκίνο. Όσοι ασκούνταν με μέτρια έως έντονη άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε σύγκριση με τους άλλους άντρες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια αύξηση κατά 1,2 μεταβολικές μονάδες (κατανάλωση οξυγόνου) σχετιζόταν με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο, ιδιαίτερα στον πνεύμονα και στο γαστρεντερικό σύστημα, έχοντας λάβει υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, ο Δείκτης Μάζας Σώματος και η πρόσληψη ινών/λιπαρών.

Η ένταση της άσκησης κατά τον ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μέτριας έντασης, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στη γενική μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο, δήλωσαν οι ερευνητές.
Πηγές: 'British Journal of Sports Medicine'.

http://www.iatronet.gr

1 σχόλιο:

AlexMil είπε...

Ενδιαφέρον, όλοι υποψιαζόμαστε, το γεγονός αυτό. Μια ήπια εξάσκηση βοηθά σίγουρα τον οργανισμό μας.

Γεια σου