Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Το κόκκινο κρασί !!!

"Βοηθά τη σεξουαλική λειτουργία"


Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθά στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, για την οποία χρησιμοποιήθηκε δείγμα 800 γυναικών, δείχνουν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ημερησίως μέτρια ποσότητα κόκκινου κρασιού απολάμβαναν περισσότερο το σεξ από εκείνες που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα άλλων αλκοολούχων ποτών αλλά και από εκείνες που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ.

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 ως 50 ετών, οι οποίες είχαν φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας κατανάλωναν καθημερινά ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, τα μέλη της δεύτερης κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες άλλων αλκοολούχων ποτών ενώ οι γυναίκες της τρίτης ομάδας δεν κατανάλωναν αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ζητήθηκε από τις γυναίκες να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της σεξουαλικής λειτουργίας. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι σαφώς καλύτερα ήταν τα "αποτελέσματα" των γυναικών της πρώτης ομάδας, σε σχέση με της δεύτερης, αλλά και της δεύτερης σε σχέση με της τρίτης ομάδας.

"Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, αυτή υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού και της καλύτερης σεξουαλικής λειτουργίας" δηλώνουν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς τα δύο (σεξουαλική λειτουργία - κόκκινο κρασί) συνδέονται, ωστόσο εκφράζονται διάφορες θεωρίες. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκουμε στο κόκκινο κρασί έχουν ευεργετική επίδραση στα αιμοσφαίρια. Αυτό προκαλεί καλύτερη κυκλοφορία του αίματος πράγμα που βοηθά την καλύτερη αιμάτωση σημαντικών για τη σεξουαλική λειτουργία οργάνων.

απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: