Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.!!!

Διάβημα της Λευκωσίας

κατά Μπιλντ


Ο Κυπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανακοίνωσε ότι η Λευκωσια θα προβεί σε διαβήματα προς τη Σουηδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Κάρλ Μπίλντ, ο οποίος επιχείρησε να εξισώσει την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή με το πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών στην Κύπρο το 1974 και την απόρριψη το 2004 του σχεδίου Ανάν από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι έγιναν πολλές δηλώσεις, που έχουν ενοχλήσει. Αναφέρθηκε στο θέμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Τουρκίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι ο κύριος Μπίλντ εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι το θέμα αυτό μπορεί να ειδωθεί υπό το πρίσμα σειράς άλλων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το εμπόριο.Πρόκειται, είπε ο εκπρόσωπος, για τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί αμέσως μετά τα δημοψηφίσματα ως τιμωρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κύριος Στεφάνου χαρακτήρισε απαράδεκτη και αντιφατική την πολιτική αυτή και τόνισε ότι η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τυγχάνει της αλληλεγγύης των κρατών μελών και η ετυμηγορία του λαού της να γίνεται σεβαστή. Οι αντιδράσεις της Λευκωσίας, είπε ο κύριος Στεφάνου, στόχο έχουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλά και να τονίσουν την αποφασιστικότητά της να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: