Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Αρχίζει και μυρίζει εκλογές.!!!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ,

Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το νεύμα εδόθη

Αρχίζει και μυρίζει προετοιμασία για εκλογές. Το κλίμα αυτό ήταν διάχυτο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προχθεσινή (Πέμπτη μεσημέρι) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και με συμμετοχή των Γ. Παπαθανασίου, Γ. Σουφλιά και Κ. Χατζηδάκη.

Το νεύμα που ανέμενε, σύμφωνα με συνεργάτη του, ο κ. Παπαθανασίου από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προσαρμόσει την οικονομική πολιτική και στις ανάγκες των εκλογών, έγινε, αν και -όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις- δεν ήταν αμέσως ορατό.

Στη συζήτηση που έγινε επισημάνθηκε ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά θα γίνουν εντονότερες αν και θα αρχίσουν να υποχωρούν για τον επιχειρηματικό χώρο. Από πλευράς κοινωνικών συνεπειών η κυβέρνηση πιστεύει ότι έρχεται ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και ένα καυτό φθινόπωρο, όπου οι απολύσεις θα είναι μαζικές και οι κινητοποιήσεις εντονότερες. Γι' αυτό και θα γίνονται πυροσβεστικές παρεμβάσεις στις κινητοποιήσεις ώστε να μη δυσκολεύει περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών. (Π.χ. αμέσως αποφασίστηκαν πρόσθετα κονδύλια για τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας, για να αποσυρθούν από τα μπλόκα των μεγάλων οδικών αρτηριών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: