Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα !...Οι γιαγιάδες μας, των παλαιότερων χρόνων, ακούγονταν, συχνά, στα χωμάτινα, και γεμάτα λάσπες, σοκάκια της φτωχογειτονιάς, να συμ-βουλεύουν τους μικρούς σαλτιμπάγκους εγγονούς :
- Να κλεψ’ ξέρ’ σ ;
- Ξέρου…
- Να κρυφτείς, ξέρ’ σ ;
- Ουόχι…
- Ε, τότε, πας χαμένος !...

Η κυβερνητική πλειο-ψηφία, ψήφισε χθες στο τμήμα της Βουλής, τροπολογία, που παρατείνει, έως τα τέλη του 2009, την προθεσμία για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών, η οποία έληξε τον περασμένο μήνα.

Το γαϊτανάκι συνεχίζεται, όπως εξακολουθεί και η διαπλοκή μεταξύ κυβερνητικής και «τέταρτης» εξουσίας… Ο στρουθοκαμηλισμός, όμως, στην περίπτωση, σπάει κόκαλα : τέλη του 2009, η προθεσμία, επειδή, στο μεταξύ, θα έχουμε εκλογές !...
Δεν είναι μόνο οι ειδοποιήσεις των γαλάζιων βουλευτών και οι αυστηρές εντολές για την χθεσινή διαδικασία. ΄Ηταν και ο τρόπος που ο αρμόδιος υφυπουργός εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας, παρουσίασε και στήριξε την τροπολογία : γελάκια, μορφασμοί, κατευναστικές χειρονομίες…
«…Θέλουμε την εξάμηνη παράταση για να ρυθμίσουμε και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες…», ανέφερε ο υφυπουργός και με δυσκολία κρατήθηκε για να μη ξεσπάσει και ο ίδιος στα γέλια... Από κάτω, οι βουλευτές, όλων των κομμάτων είχαν ξεκαρδιστεί !...
Πόσο καιρό ρυθμίζονται οι …υπόλοιπες λεπτομέρειες ; ΄Ισαμε μια 20ετία !!!

«…Χαριστική, προεκλογική και ψηφοθηρική», χαρακτήρισαν την τροπολογία οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κι έκαναν λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει σε ομηρία τα ΜΜΕ».
«…Αφήστε τα αυτά, τώρα…», αντέτεινε ο Γκιουλέκας, «…πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο ;…».
Πράγματι δεν είναι πρώτη φορά, που η κυβερνητική εξουσία χαρίζεται στους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Είναι η αυταπάτη πως, έτσι, τους έχει σε ομηρία κι ότι θα επηρεαστεί η πολιτική τους, (των καναλιών), απέναντί της, (της κυβέρνησης…).

Είναι γι αυτό, που τα μεγαλύτερα ξεκαρδίσματα, ακούγονταν, και χθες, στα γραφεία των μεγαλοκαναλαρχών και τους διαδρόμους των κτιρίων των καναλιών τους…Δεν υπάρχουν σχόλια: