Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Είναι απατεώνες και εκβιαστές !!!!!!!!!

Χαράτσι x 3 για ημιυπαίθριους

Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν περισσότερο ΕΤΑΚ, δημοτικά τέλη και φόρο μεταβίβασης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας

Γιώργος Σουφλιάς: «Δεν μπορεί η Βουλή να νομοθετεί με τη δαμόκλειο σπάθη του Συμβουλίου της Επικρατείας... Δεν μπορεί να είναι μπαμπούλας εδώ μέσα... Πρέπει να γίνει Συνταγματικό Δικαστήριο και να φύγει αυτό το ΣτΕ...»
Τριπλό χαράτσι επιφυλάσσει η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων σε περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με τη ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

O υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έκανε γνωστό, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας, πως για τους τακτοποιούμενους χώρους (ημιυπαίθριοι, υπόγεια, αποθήκες που έχουν αλλάξει χρήση γης) οι πολίτες θα πληρώσουν το 10% της αντικειμενικής τους αξίας για την τακτοποίηση, αλλά και περισσότερο Ενιαίο Τέλος Ακινήτου (ΕΤΑΚ) και δημοτικά τέλη, αφού θα αυξηθεί το εμβαδόν του ακινήτου. Επίσης θα χρειασθεί να πληρώσουν και ένα επιπλέον ποσόν όταν πρόκειται να το μεταβιβάσουν. Οι ρυθμίσεις πάντως έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τακτοποιούνται και μεταβιβάζονται όσα έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια και παράλληλα «προχωράμε στην αποτροπή για το μέλλον τέτοιων παραβάσεων», είπε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως ο χώρος που θα υπαχθεί στη ρύθμιση δεν μπορεί να μπει ως υποθήκη για τη χορήγηση δανείου αλλά ούτε και να υπολογιστεί ως επιπλέον ποσοστό στο εμβαδόν του οικοπέδου.

απο:τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: