Σύμφωνα με νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη, το κοινό ξύδι, που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, δικαιολογημένα έχει την παραδοσιακή φήμη ότι κάνει καλό στην υγεία, επειδή όντως βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης του λίπους και στη μείωση του σωματικού βάρους -τουλάχιστον στα ποντίκια, όπου έγιναν τα σχετικά πειράματα.Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ξύδι έχει θεωρηθεί παραδοσιακό φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει δε χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι το οξεικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το οξεικό οξύ (άρα και το ξύδι) έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεϊνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα.
ΑΠΟ: ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ
1 σχόλιο:
οκ..... πες μας και πως θα το παιρνωμε.... με τι δοση... αχ και εχω καποια κιλακια να χασω!!!!
καπου το ειχα ξανακουσει...
νομιζω μια κουταλια την ημερα το πρωι... δεν ειμαι σιγουρη όμως!!!!
Δημοσίευση σχολίου