Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

1.Για όλες τις περιπτώσεις των σκανδάλων η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη: «όλα στο φως». Στο σκάνδαλο της SIEMENS, ο Γ. Παπανδρέου είχε καλέσει τον σημερινό πρωθυπουργό να συνεργαστούν για να λάμψει όλη η αλήθεια, ακόμη και αν χρειαστεί να ματώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο κ. Καραμανλής έκανε πώς δεν άκουγε και δεν καταλάβαινε, επαναλαμβάνοντας μονότονα, ότι η υπόθεση της SIEMENS δεν αφορά τη ΝΔ. Αντί της αλήθειας, η ηγεσία της ΝΔ, προτίμησε τη γραμμή ότι η υπόθεση της SIEMENS, είναι ένα σκάνδαλο που αφορά το ΠΑΣΟΚ. Αντί της αλήθειας θέλησε να σκάψει ένα προεκλογικό λάκκο στο ΠΑΣΟΚ και τελικά έπεσε μέσα η ίδια. Η θέση του κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση δεν αφορά τη ΝΔ, δεν πείθει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά ούτε τους βουλευτές του.

2. Στις εξελίξεις που ακολούθησαν την σύλληψη του κ. Χριστοφοράκου και την προσπάθεια έκδοσης του στη χώρα μας, εν μέσω δημοσιευμάτων για την ύπαρξη CD, με ονόματα πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων που δωροδοκήθηκαν από την εταιρεία, ο Γ. Παπανδρέου, πρότεινε να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση όσων συνεργαστούν προκειμένου να αποκαλυφθεί πλήρως και σε όλες τις διαστάσεις της, η αλήθεια. Στην κυβέρνηση επήλθε πλήρης σύγχυση. Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης το συζητά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αποκλείει και το κόμμα το ...σκέφτεται. Θέση, ξεκάθαρη και επί της ουσίας, δεν υπάρχει.

3. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι απλή και αυτοτελής. Μπορεί να ψηφιστεί στη Βουλή, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ας συμφωνήσουν, επιτέλους στην κυβέρνηση αν υιοθετούν ή όχι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αποκάλυψη της αλήθειας και να το πουν καθαρά στους πολίτες. Περιμένουμε. Και εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει μία παρόμοια νομοθετική πρωτοβουλία, θα το κάνουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: