Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Οι τέσσερις προτάσεις














Οι προτάσεις του κ. Παπανδρέου είναι οι εξής:


Α. Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Β. Να στραφεί η κυβέρνηση κατά της γερμανικής εταιρίας, για να δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα.

Γ. Να υπάρξει ρύθμιση ειδικά για τη διαφθορά πολιτικών προσώπων, που να παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις για επίορκους πολιτικούς.

Δ. Τα περιουσιακά στοιχεία, που δεν προκύπτουν από το πόθεν έσχες, να κατάσχονται.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης Siemens, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τα θέματα αυτά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιμένει να σιωπά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε ζητήματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, «για μένα, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί». Ανέφερε, επίσης, ότι στα ζητήματα διαφθοράς «το ΠΑΣΟΚ έχει μια συνεπή στάση, διαφάνεια με κάθε κόστος και χωρίς καμία εξαίρεση» και υποστήριξε πως, αντίθετα, «η ΝΔ βρίσκεται σε ομηρεία από κάθε υπόθεση διαφθοράς». Είπε, επίσης, ότι σήμερα γίνεται προσπάθεια να μπει σε ομηρεία όλος ο πολιτικός κόσμος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όσα καταλογίζονται στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι ο πρώτος που θέλει να γνωρίζει «ποιος έχει παραβεί το καθήκον του, ποιος έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε πρωτοβουλίες για το δικό του χώρο και θα περίμενε να ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα, «κάτι το οποίο δεν συνέβη», ενώ παρουσιάζοντας τις τέσσερις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, υπογράμμισε πως όσες από αυτές χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση την οποία δεν θα κάνει η κυβέρνηση σήμερα, θα την κάνει η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανέφερε, «ανοιχτή υπόθεση δεν είναι μόνο εκείνη της Siemens. Ανοιχτές είναι και άλλες υποθέσεις, όπως του Βατοπαιδίου, των ομολόγων, των υποκλοπών, των άγονων γραμμών και άλλες για τις οποίες ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των άμεσων μέτρων, που πρότεινε σήμερα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

απο:Citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: