Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009

Η χειρότερη κυβέρνηση της 20ετίας η σημερινή..."

Σκληρή επίθεση του Π. Τατούλη σε Καραμανλή και Σαμαρά.

"Ως ιδιοκτήτης της ΝΔ νιώθει ο Καραμανλής. Η σκιά της Siemens αγγίζει πλέον και τον ίδιο. Η χειρότερη κυβέρνηση της 20ετίας η σημερινή..."
.
"Θα είμαι υποψήφιος ερχόμενες εθνικές εκλογές" δηλώνει ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής Πέτρος Τατούλης, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες...
Υστερα από μια περίοδο σιγής, ο βουλευτής επανέρχεται με σκληρή επίθεση στον Κ. Καραμανλή τον οποίο χαρακτηρίζει ως το "σημαντικότερο βαρίδι σήμερα για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης", διότι "την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση".από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής νιώθει ότι αυτό το κόμμα του ανήκει, ως ιδιοκτήτης, νιώθει ότι μπορεί να το εκποιήσει, να το κλείσει, να το μεταβιβάσει". Επισημαίνει δε ότι "η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο" τον κ. Καραμανλή ενώ χαρακτηρίζει με νόημα τη σημερινή κυβέρνηση ως την "χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο"...
Κατά τον κ. Τατούλη "
Αναλυτικά, η συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα, έχει ως εξής:
- Η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο παρα το μήνυμα των ευρωεκλογών. Η ΝΔ έχει αποφασίσει ότι θα χάσει;
Κατ’ αρχήν δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. Ακόμη κι αυτές τις στιγμές, καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση άκουσε τον πολίτη και λαμβάνει μέτρα. Για πολλοστή φορά αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για τους επικοινωνισμούς και όχι για την ουσία. Για παράδειγμα. Αντιλήφθηκαν ότι η άνοδος του κ. Καρατζαφέρη οφείλεται εν πολλοίς στη συστηματική του ενασχόληση με τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου αυτού της λαθρομετανάστευσης; Άνοιξαν εσπευσμένως τον γνωστό προσχηματικό διάλογο, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή προς τα δεξιά. Με την ίδια ακριβώς λογική που το Σεπτέμβρη, που θα ενταθεί η κοινωνική σύγκρουση συνεπεία της κρίσης, θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται με την αριστερά για το ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός και έχων κοινωνικό πρόσωπο, προκειμένου να μην καταγραφεί διαρροή προς τα αριστερά….Αυτή είναι μια αστεία πολιτική. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του κ. πρωθυπουργού και των συνεργατών του δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί, ούτε πού και πώς θέλει να οδηγήσει αυτόν τον τόπο. Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές ή αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν ακόμη και θα τον διαλύσει. Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του. Και αυτό αποδεικνύεται από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε όταν απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ορισμένοι επιτελείς. Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν απλώς πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει.
- Θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα πιστεύετε με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
Το λέγω με μεγάλη μου λύπη και όση μου αναλογεί δόση αυτοκριτικής ότι η σημερινή είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο. Και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον σήμερα πολλοί βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, αλλά κυρίως πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες.
- Είστε εκτος "μαντριού" και μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά. Μήπως η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτει ένα νέο σχήμα στο χώρο της κεντροδεξιάς;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι και εντός μαντριού ήμουν ξεκάθαρος και κατέβαλα το κόστος, χωρίς να σκεφτώ το όποιο προσωπικό τίμημα. Είχα μιλήσει για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια για την άμεση ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τότε έγραφα και από τις σελίδες της Ελευθεροτυπίας ότι ή θα επανιδρυθεί απαρνούμενη το βαθύ κομματικό κράτος ή θα οδεύσει στο δρόμο της αυτοκαταστροφής. Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που υιοθετούν τις θέσεις μου. Ο προβληματισμός τους ωστόσο είναι άκαιρος. Αυτή τη στιγμή οι μεθοδεύσεις και ο σχεδιασμός της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, να διασπαθίσει και τα τελευταία ψήγματα εναπομείναντος εθνικού πλούτου, να διασώσει τους εμπλεκόμενους στα μεγάλα σκάνδαλα της διαφθοράς και μετά να την παραδώσει σε έναν εσωτερικό σπαραγμό. Που θα είναι βέβαια εξαιρετικά αδιέξοδος. Από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής νιώθει ότι αυτό το κόμμα του ανήκει, ως ιδιοκτήτης, νιώθει ότι μπορεί να το εκποιήσει, να το κλείσει, να το μεταβιβάσει.
- Ποιό είναι το κεντρικό πρόβλημα της κεντροδεξιάς; Ποιός θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες στον κεντροδεξιό χώρο;
Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία κάποιας συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα- βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία – και μιλώ πάντοτε για τον ηγετικό της πυρήνα- αποτελεί μια στέγη στελεχών, ανεπάγγελτων επιτηδείων και απαίδευτων ιδιωτών, με ανύπαρκτη την όποια κοινωνική συνείδηση, που ανέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου στη βάση ενός σιωπηρού ή και ρητού συμβολαίου: εξουσία και πλουτισμός. Ο κ. Καραμανλής είναι σήμερα το σημαντικότερο βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης. Την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση. Τώρα, στο ερώτημα σας ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες…δεν μπορώ εγώ να απαντήσω. Από την άλλη πλευρά, έχετε και εσείς, ως δημοσιογράφοι τεράστια ευθύνη, για τον τρόπο που έχετε επιλέξει να υπηρετείτε τις ιδιοτελείς φιλοδοξίες του ενός ή του άλλου. Δείτε λίγο το ζήτημα της επανόδου Σαμαρά. Πώς μπορεί να ενσωματωθεί το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές κόμμα, όπως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει να περιγράφει σήμερα τον εαυτό της; Πότε συζητήθηκε ανοικτά η περιπέτεια στην οποία έβαλε τον τόπο ο κ. υπουργός πολιτισμού με την βαλκανική του πολιτική, ο διεθνής απομονωτισμός που μας επέβαλε με τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και στο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας; Ή κύριε Τσιόδρα ποιος από εσάς θυμήθηκε επί τη ευκαιρία της επανόδου του την γνωστή ιστορία των μαύρων ταμείων και τις στρατιές δημοσιογράφων που συντηρούσε ως υπουργός εξωτερικών ο κ. Σαμαράς; Με απλά λόγια. Οι παραπάνω υπομνήσεις μου δεν έχουν κανένα στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά απαντούν στο ερώτημα που μου θέσατε.
- Για την υπόθεση της Siemens τι πρέπει να γίνει;
Είχα έγκαιρα καταθέσει τις απόψεις μου. Έχω μιλήσει για άμεση υιοθέτηση του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής, για «εμπάργκο» στις δραστηριότητες της Siemens προκειμένου να την πιέσουμε να δώσει όλα τα στοιχεία (αυτήν την πρόταση την επανέλαβε πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), για διεξοδική έρευνα στα φανερά και κρυφά ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των μικρότερων (να σας θυμίσω ότι η Siemens ισχυρίζεται ότι χρημάτισε την περίοδο 92- 93 και ένα μικρό κόμμα, ποιο να είναι αυτό;), να χρησιμοποιήσουμε τέλος κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να οδηγηθούν οι πολιτικά ένοχοι εκτός πολιτικής ζωής με παραδειγματικό τρόπο και οι ποινικά ένοχοι στην φυλακή. Κύριε Τσιόδρα, σε ανύποπτο χρόνο, στην κεντρική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2008, είχα πει κατά πρόσωπο στον κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση Siemens θα παρασύρει με απρόβλεπτες συνέπειες τον πολιτικό κόσμο της χώρας στην εξαθλίωση και την κατακραυγή. Σήμερα, δεν πείθει κανέναν όταν προσποιείται ότι αυτό το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ και ότι εκείνον και την αυλή του δεν τους αγγίζει τίποτε. Η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο.
- Ποτε βλέπετε εκλογές;
Δεν βλέπω εκλογές, διότι όπως έχω επαναλάβει ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Είναι δέσμιος της ιδιοτέλειας και της αδυναμίας του, της παρέας του, των υπουργών του, των συμφερόντων που υπηρετεί. Ωστόσο, κάποιο τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα ανά πάσα ώρα και στιγμή σε εκλογική αναμέτρηση. Είναι τόσες οι ανοικτές υποθέσεις και πολύ περισσότερες αυτές που δεν είναι ακόμη γνωστές, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια πού θα κάτσει η μπίλια…
- Θα είστε υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;
Ναι. Θα είμαι.
- Με ποιο κόμμα;
Θα είμαι υποψήφιος. Αυτά προς το παρόν.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: