Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Απελπισμένος Κεντροδεξιός ???


Από τις αρχές του 2007 ήταν φανερό ότι η πρώτη τετραετία πήγε παντελώς χαμένη.
Όμως επειδή το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια ήταν αέρας κοπανιστός, άντε λέω, ευκαιρία είναι να πορευτούμε με τα σαράβαλα, να βγάλουμε τους νέους μπροστά, να προετοιμάσουμε την διαδοχή και να καταφέρουμε μέσα στις δύο τετραετίες που είχαμε, να φρεσκάρουμε ουσιαστικά το κόμμα, να κάνουμε κάποιο κυβερνητικό έργο και να μεριμνήσουμε για το μέλλον.
Ξέραμε τον Καραμανλή, αλλά είπαμε και γι αυτόν άντε να συγχωρέσουμε την βραδύτητα, το κυνήγι των μαγισσών και τον αντ΄ αυτού.
Τα φίδια μας ζώσανε κοντά στις εκλογές του 2007, όταν έχανε η μάννα το παιδί και το παιδί τη μάννα.
Κανένα πρόγραμμα, καμία πολιτική, κανένα σχέδιο για το μέλλον… Αλλά ευτυχώς, μέσα στην δυστυχία της καταστροφής των πυρκαγιών ο φιλεύσπλαχνος ελληνικός λαός μας στέρησε μόνο 270.000 ψήφους και απετράπη η εκλογική μας συντριβή.
Είπαμε τότε λοιπόν «τα καταφέραμε κι αυτή τη φορά, αλλά τώρα θα βάλει μυαλό και ο Καραμανλής και οι επιτόπου και θα πάμε καλύτερα».
Αμ δε !Μόλις καβαντζάρησε το σύστημα και στρογγυλοκάθισε πάλι, μας πρήξανε με τους τρεις σωτήρες που θα σώζανε την Ελλάδα (Χατζηεμμανουήλ, Φιλιππίδης, Κλαδάς) και τους επόμενους που θα ακολουθούσαν.
Ήταν η κορυφή του στρατεύματος των κολλητών που θα καταλάμβανε κόμμα και κρατικό μηχανισμό με αρχιστράτηγο τον αντ΄ αυτού, που βλαξ δεν διετέλεσε ποτέ.
Ήταν επομένως θέμα χρόνου πότε ο αντ΄ αυτού θα συνταξιοδοτούσε τους υπόλοιπους και θα τα μάζευε όλα.
Ούτως ή άλλως στο Μαξίμου αυτός ήταν το αφεντικό.
Εκεί τα πήρε στο κεφάλι και ο κομματικός μηχανισμός, οι βαρόνοι, οι πρώην και οι επόμενοι, και δήλωσαν με έργα πλέον και προς πάσα κατεύθυνση ότι το έργο τελείωσε.
Το Βατοπέδι γνωστό στους παρεπιδημούντες από το 2006, αποτέλεσε την αφορμή, αλλά όχι και το αίτιο.
Τα όσα ακολούθησαν δεν αποτελούν έκπληξη.
Παρακολουθούμε πλέον την διάλυση της Νέας Δημοκρατίας και αναμένουμε την σκληρή ημέρα που στην βουλή θα χαθεί και επισήμως η δεδηλωμένη.
Η πρόβα που έγινε την Παρασκευή σημείωσε απόλυτη επιτυχία.
Η κανονική παράσταση ακολουθεί συντόμως.
Το κέντρο βάρους των εξελίξεων έχει μετακινηθεί προ πολλού και οριστικά εκτός της κυβερνητικής παράταξης.
God saves the Queen.
από H.K.N.

Δεν υπάρχουν σχόλια: