Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Oι «παραπλανηθέντες υπουργοί» εκτελούσαν άνωθεν εντολές. ???

Δείχνουν τον «εκτελεστικό πρωθυπουργό»!

karamanlis3.jpgaggelou.jpg H πρεμούρα του κ. Μαρκογιαννάκη να κλείσει άρον – άρον, την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η οποία υποτίθεται, ότι συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, μαρτυρεί τον πανικό της από τις αποκαλύψεις , που δείχνουν, ότι όχι μόνο τελούσε εν γνώσει ο πρωθυπουργός, άλλα ότι και οι «παραπλανηθέντες υπουργοί» εκτελούσαν άνωθεν εντολές.
Αδιάφορο αν τις εντολές δεν τις έδινε ο ίδιος, αλλά στενοί του συνεργάτες που μπορούν να διαβάζουν τις επιθυμίες του και να φροντίζουν για την υλοποίησή τους.
Όπως αναμενόταν, τα μέλη των γνωμοδοτικών συμβουλίων, που κατά τον κ. Σανιδά παραπλάνησαν τους ανυποψίαστους υπουργούς, υπερασπιζόμενοι τον εαυτό τους αποκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους του μεγάλου σκανδάλου.
Πέρα από την δικηγόρο των ακτημόνων κα. Σωτηροπούλου, η οποία κατέθεσε στην επιτροπή, ότι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, παρά την αντίθεσή του για την ανταλλαγή των οικοπέδων της Ρεδαιστού επιστολή 12/2005) υπείκων στην επιθυμία του πρωθυπουργού συναίνεσε στην παραχώρηση με την αντ΄αυτού υπογραφή του υπηρεσιακού του παράγοντα. Κατόπιν τούτου τα μέλη της επιτροπής και ο καθηγητής της νομικής ,υπερυπουργός Προκόπης, βάλθηκαν να ακυρώσουν τη Σωρηροπούλου ως αναξιόπιστη.

Έρχεται όμως ένας ακόμη μάρτυρας, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ κ. Σ. Γκασούκας και εμπλέκει τον «εκτελεστικό» πρωθυπουργό κ. Γιάννη Αγγέλου. Καταθέτοντας στην επιτροπή χθες αργά το βράδυ ο κ. Γκασούκας, όπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, ανέφερε πως ο μοναχός Αρσένιος, πήγαινε στο γραφείο του συχνά , όταν συναντούσε γραφειοκρατικά εμπόδια από τον άλλο νομικό σύμβουλο κ. Ζερβουδάκη. Μια φορά τον άκουσε να λέει: «Έλα, Γιάννη». «Τον ρώτησα ποιός Γιάννης;». «Μου είπε, ο Γιάννης ο Αγγέλου». «Στο γραφείο του πρωθυπουργού;» τον ρώτησα. «Ναι», μου απάντησε. Δεν άκουσα τι έλεγαν. Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ή αν ήθελε να μου δείξει ότι έχει εξουσία».
Είναι πλέον προφανείς οι λόγοι, που επιχειρείται το πρόωρο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής. Προσπαθούν να αποφύγουν παραπέρα οδυνηρές αποκαλύψεις για ευθύνες κορυφής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρακτικές παρεμπόδισης γνωστοποίησης στην Εξεταστική επιτροπή της κίνησης των λογαριασμών της μονής και των εμπλεκόμενων στις «ιερές συναλλαγές»

απο:kentri

Δεν υπάρχουν σχόλια: