Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Η φωτογραφία τα λέει όλα???



Περί φυλακής το ανάγνωσμα...
.
Από το www.drseeng.blogspot.com/.


Να που η απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές απέδωσε καρπούς. Ήδη ορισμένα από τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. 5.500 κρατούμενοι, από τους 12.315 συνολικά, θα αποφυλακιστούν μέχρι τον Απρίλιο. Από όλη αυτή την ιστορία, ένα συμπέρασμα έβγαλα: Πως πολλοί άνθρωποι με κοινό στόχο, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, που δεν υποκινούνται από πολιτικά συμφέροντα, όπως κάνουμε συνήθως εμείς οι απέξω, συνδικαλιστήκαν, συνεργάστηκαν, πάλεψαν και στο τέλος ίσως (τίποτα δεν είναι σίγουρο βέβαια) κερδίσουν μια μεγάλη μάχη. Μέχρι και blog δημιούργησαν.
Φωτιά θα πέσει να με κάψει. Από τις λίγες, έως σπάνιες, φορές που συμφωνώ με δήλωση του ΚΚΕ: «Οι κρατούμενοι δεν πρέπει να στερούνται κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από την ελευθερία τους».
Το προφίλ του Έλληνα τοξικομανούς. Το
Καφενείο προσφέρει σε συνέχειες, ενδιαφέροντα αποσπάσματα από βιβλίο που σκιαγραφεί το πορτρέτο του σύγχρονου Έλληνα τοξικομανούς. Είναι χρήσιμο να ξέρουμε λίγα πράγματα γι’αυτούς τους ανθρώπους.
Το προφίλ του κατάλληλου κρατούμενου. Δε θέλει ερώτημα. Η φωτογραφία επάνω τα λέει όλα. Και όχι μόνο αυτοί, υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμα, που άνετα μπορούν να καλύψουν το κενό των 5.500 θέσεων στις ελληνικές φυλακές. Όπως ας πούμε και μερικοί «κύριοι» που αν αληθεύουν
αυτές οι δηλώσεις, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα…
Άσχετο. Μια που το σημερινό post είναι αφιερωμένο στις φυλακές, θα κλείσω με το εξής: Στη στρατιωτική μου θητεία, τιμωρήθηκα με 35 μέρες φυλακή (ήμουν στην τελευταία ΕΣΣΟ που υπηρέτησε 18 μήνες). Ίσα που άγγιξα το όριο και δεν υπηρέτησα ούτε μέρα παραπάνω… Τις 5 απ’αυτές τις «έφαγα», επειδή όσο ήμουν υπεύθυνος στο εστιατόριο του στρατοπέδου (λοχίας γαρ), ένας από τους εστιάτορες καθυστέρησε να σερβίρει… Ακόμα το ψάχνω το κωλόπαιδο…
ΥΓ. Το βίντεο με τη live συνεδρία Καραμανλή «πετάει». Δεν έκλεισε 24 ώρες και ξεπέρασε κιόλας τις 4.000 επισκέψεις!


Aπο: press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: