Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Είναι στάση ζωής ???


Τι δεν μπέρδεψε ο Gordon...
Kρίση και αισθητική στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία...,

Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης ...
Η πολιτική ειναι σημειολόγια. Ειναι στάση ζωής. Καθορίζεται απο τηνπροσωπικότητα του πολιτικού. Μην παρασυρθείς απο την δύναμη των ιδεολογιών.Δεν ειναι στα βίβλια. Ειναι στο πως μετατρέπονται σεκαθημερινή στάση ζωής. Αυτό ειναι πολιτική και αυτό ειναι πολιτική ιδεολογία. Πως το ιδεολογικό μήνυμα το μετατρέπουν σε καθημερινό αγώνα.Σε μια τέτοια κρίσιμη περιοδό, οι πολιτικοί μας αποτυγχάνουν.Όχι πολιτικά μόνο.Αλλά πάνω απο όλα ηθικά. Δεν αντιλαμβάνονται οτι σε περιόδο κρίσης η κοινωνική πρόκληση καταδικαζέται με πολιτική εξαφάνιση. Δεν αντιλαμβάνονται οτι η κοινή γνωμή απορρίπτει καιστέλνει στον πολιτικό καιάδα κάθε νεοπλουτιστική παρεκτροπή. Κάθε συγχρωτισμό με τους φορείς του νεοπλουτισμού. Αναρωτιέμαι πολλές φορές έχουν απωλέσει το ένστικτο τηςαυτο-συντήρησης; Δεν έχουν ανάγκη για πολιτική επιβίωση; Είναι τόσο θαμπωμένοι απο τα φώτα της δημοσιότητας που δεν μπορούν να αντιδράσουν; Δεν θέλουν; Θωπεύουν τις μικροαστικές τους ανασφάλειες υποτάσσοντας ψυχή τε και σώματι σε αλλότρια συμφέροντα; Αχόρταγοι πολιτικοί της Μυκόνου κατηγορούν τους πολιτικούς του Βατοπέδιου και στη μέση οι εφοπλιστές. Βρωμάει. Και απογοητεύει .
Στην Μεγάλη Βρετανία βιώνουν την μεγαλύτερη ανατροπή των τελευταιών ετών με ενα Gordon Brown που παρουσιάσε πλάνο για την αντιμετωπίση απο την πρώτη μέρα. Δεν έκρυψε το πρόβλήμα κάτω απο το χαλί. Ειναι εκεί και δίνει πολιτική μάχη. Πάνω απο όλα γιατί δεν έχει μπέρδεψει το Μovita* με την Downing Street.
*Movita= πολυτελές και πολύ όμορφο κλαμπ στο μαυφαιρ του Λονδίνου. Έντονη η παρουσία γυναικών του ανατολικού μπλοκ. Ό,τι ειναι τα κλαμπ της Αθήνας χωρίς τους Βουλευτές.
απο: press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: