Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ…

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ…
1. Στη Μεγάλη Βρετανία, ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν μειώνει τον ΦΠΑ και διοχετεύει εκατομμύρια λίρες απευθείας στην αγορά για να στηριχθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις.
2. Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Θαπατέρο επεξεργάζεται συνεχώς μέτρα για την στήριξη της αγοράς και του εισοδήματος των πολιτών. Χθες, εξήγγειλε ένα συνολικό πακέτο στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας του.
3. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος Ομπάμα προγραμματίζει σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και για τη δημιουργία 2,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.
4. Στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει 5 δέσμες συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εγχώριας κρίσης που φέρει την υπογραφή της Ν.Δ. και επιβαρύνεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση:
Μέτρα, πλήρως κοστολογημένα, για τη στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων, με επίδομα θέρμανσης (από 300 έως 500 ευρώ), έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης (από 500 έως 1300 ευρώ). Με αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες από το 7% στο 11%.
Μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, π.χ. με την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ και την ενίσχυση του συστήματος εγγυοδοσίας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με πάγωμα των δανειακών τους υποχρεώσεων για ένα χρόνο.
Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως π.χ. να βοηθήσουμε τους νέους να μπουν στην αγορά εργασίας με επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών για τέσσερα χρόνια, ένα πλήρες πρόγραμμα επιδοτούμενης κοινωνικής εργασίας ειδικά για τους απολυμένους μεγάλης ηλικίας και την αύξηση επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού.
Μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών, π.χ. με την απαγόρευση της κατάσχεσης της κύριας κατοικίας για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ, και την υποχρέωση των τραπεζών να μειώνουν τα κυμαινόμενα επιτόκια στα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, όταν μειώνεται το επιτόκιο αναφοράς των σχετικών συμβάσεων.
Και τέλος, μέτρα για την στήριξη των τραπεζών που έχουν πραγματική ανάγκη, μόνο υπό τον όρο ότι θα διασφαλίζεται πως τα χρήματα που θα δοθούν θα επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία, στους πολίτες.
Όλα τα μέτρα:
http://www.pasok.gr/portal/gr//69676/7/7/1/showdoc.html
5. Και η κυβέρνηση Καραμανλή; Η κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα του ελληνικού λαού, επιχειρώντας, με διαφημιστικές καταχωρήσεις απόλυτης προπαγάνδας σε εφημερίδες, να καλύψει την πραγματικότητα της δικής της οικονομικής αποτυχίας, αποτυχία που βιώνει και πληρώνει καθημερινά ο έλληνας πολίτης. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2009 είναι αποκαλυπτικά:
7,1 δις ευρώ παραπάνω φόροι για το 2009, φόροι που πέφτουν και πάλι κυρίως στις πλάτες των χαμηλών και των μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων, στους μικροϊδιοκτήτες και στους μικρομεσαίους.
Παιδεία: μείωση των δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 3,07% του ΑΕΠ (από 3,2 του ΑΕΠ το 2005).
Υγεία: υποχώρηση των δαπανών για την υγεία ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 2,5% του ΑΕΠ περίπου (από 2,6 του ΑΕΠ το 2005).
Ασφαλιστικά Ταμεία: τα υποχρηματοδοτούν κατά 3,6 δις ευρώ!
Ταμείο κατά της Φτώχειας: ο ορισμός της κοροϊδίας. Για το 2009 προβλέπεται η χρηματοδότησή του με 350 εκ. ευρώ. Θυμίζουμε, ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το Ταμείο θα ξεκινούσε με 500 εκατ. ευρώ το 2008 και θα έφτανε τα 2 δις ευρώ το 2010. Ωστόσο τελικά εγγράφηκαν μόλις 100 εκατ. ευρώ για το 2008 από τα οποία δεν εκταμιεύθηκε μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ…
ΟΓΑ: «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ το μήνα (67 λεπτά την ημέρα)…
ΕΚΑΣ: «αυξήσεις» που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ το μήνα (50 λεπτά την ημέρα)…
Δημόσιες επενδύσεις: μειώνονται κατά 850 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα στοιχεία:
http://www.pasok.gr/portal/gr/69867/2/1/showdoc2.html
6. Ενώ σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέτρα για την στήριξη των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, η κυβέρνηση τα γονατίζει. Τα εξαθλιώνει. Αυτό δεν είναι σχέδιο προϋπολογισμού. Είναι ο επικήδειος της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: