Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ???


από: diktyon Tags:
Είναι τυχαίο ότι τα διάφορα πλοκάμια του νεο-δημοκρατικού παρακράτους εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρειο Ελλάδα; Δεν είναι τυχαίο που και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε για «εκτροφείο παρακράτους» στη Θεσσαλονίκη….
Και πάντα θα είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπλεγμένο το όνομα του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη! Κι όταν, λοιπόν, όλοι οι νεο-δημοκράτες προσπαθούν να απαλλάξουν τον αρχηγό τους και πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κάνουν λογικό λάθος, αφού ο Καραμανλής είναι “Θεσσαλονικιός”, εκεί εκλέγεται βουλευτής, φίλοι του ήσαν οι περισσότεροι… Δεν είναι συνεπώς εύλογο να κάνουμε τους αναγκαίους συνειρμούς για να καταλήξουμε στον Καραμανλή που κάνει τον… ανήξερο; Ο Ψωμιάδης έχει δυστυχώς ακόμη την εντύπωση ότι θα είναι στο απυρόβλητο. Αλλά τα ψέματα που αραδιάζει τον έχουν κάνει καταγέλαστο. Και φυσικά και οι Θεσσαλονικείς έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν με ποιον έχουν να κάνουν. Δεν μπορεί μια πόλη με ιστορία και πολιτισμό να έχει “μπροστάρη” τον Ψωμιάδη! Εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι πως το παρακράτος που έστησε η Νέα Δημοκρατία βρήκε το χώρο του στη Βόρειο Ελλάδα. Ένα παρακράτος, όπου οι παρέες, οι κουμπαριές, οι εργολαβίες, οι εκβιασμοί οι αλληλοπαρακολουθήσεις, οι απειλές, οι κλεψιές, οι μίζες, η διαφθορά, είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν φαντάζομαι να φταίει το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτή την εικόνα. Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Κυβερνάει [;] ο Καραμανλής κι έχει σαν συνεργάτες όλους αυτούς που έχουν ταρακουνήσει το πανελλήνιο με τα σκάνδαλά τους. Ο Ζαχόπουλος [ήταν παντοδύναμος γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟ λόγω στενής-στενότατης φιλίας με την οικογένεια Καραμανλή], ο Π. Αναγνωστόπουλος, [«γαλάζιος» εκτελωνιστής από τη Θεσσαλονίκη], ο Κ. Κωνσταντινίδης [σιτέμπορος από το Κιλκίς, κουμπάρος τού κάποτε υπουργού Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδη], ο Π. Αδαμόπουλος [ τέως, πλέον, γενικός διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στέλεχος της ανάλογης ευρωπαϊκής επιτροπής]… Εντόπισα και το πλήρως κατατοπιστικό κείμενο του Αλέκου Στάμου και καλό είναι να πάρετε μια εικόνα:
ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ…
Όσο για τον εκτροχιασμένο Ψωμιάδη, δεν χρειάζεται πλέον να γράφουμε. Βγαίνει μόνος του ή στο γυαλί στο τηλέφωνο και πετάει κοτσάνες. Κάνει τον παλικαρά, βρίζει τους δημοσιογράφους όταν βρεθεί κάποιος και τον στριμώξει, λέει ακατάσχετα ψέματα, κι έχει ρίξει το επίπεδο της αντιπαράθεσης τόσο χαμηλά που δεν πάει άλλο!
Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς από κοντά τα τεκταινόμενα στην κοινωνική και πολιτική ζωή για να καταλάβει ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι η σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Το κλίμα σήψης εκπορεύεται από το βίο και την πολιτεία των στελεχών της που μόλις είδαν εξουσία, την άρπαξαν κι άρχισε το φαγοπότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: