Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Πριν κλείσει το δικό μας σπίτι ???




ο Γιώργος Αλογοσκούφης

Του Παντελή Οικονόμου *
Ο προϋπολογισμός του 2009 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε αναξιοπιστία και ασυνέπεια, απ’ άκρου εις άκρον. Εκτός από την παράλογη κεντρική ιδέα του συντάκτη του, Γιώργου Αλογοσκούφη, να συνεχίσει την αναδιανομή του πλούτου εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων και τάξεων. Με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.
Πράγματι, οι πολιτικές, όσο και τα αντίστοιχα μέτρα και οι πόροι, όπως περιγράφονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα, δεν αποβλέπουν στην αντιμετώπιση της, χωρίς προηγούμενο, επιδείνωσης των συνθηκών της ζωής μας. Της οικονομικής δυσκολίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Της ακρίβειας που καλπάζει και της φτώχειας. Της υπολειτουργίας δημόσιων σχολείων και σχολών, λόγω της υποχρηματοδότησής τους. Των προβλημάτων στην τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω οφειλών στους προμηθευτές τους. Της διακοπής των προγραμμάτων της Πρόνοιας, ελλείψει πόρων. Της αδυναμίας διάθεσης φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη, λόγω των χρεών του Δημοσίου τελικά στα φαρμακεία. Της περικοπής των δημοσίων επενδύσεων, σε μια εποχή που, αντιθέτως, θα έπρεπε να πολλαπλασιαστούν, ως μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και της ύφεσης στην παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα.
Ο προϋπολογισμός πρέπει λοιπόν να καταψηφιστεί. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι πια επείγον, να πάει σπίτι του ο Γιώργος Αλογοσκούφης πριν κλείσει το δικό μας σπίτι! Ζητάμε, ακόμα μια φορά, την αποπομπή του υπουργού των δομημένων ομολόγων, των 28 δις ΕΥΡΩ σε τράπεζες και των προϋπολογισμών του παραλόγου. Μια μικρή, τελικά, αλλαγή λίγο πριν την αναγκαία μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής και κυβέρνησης. Αυτήν που η ζωή έχει πια περάσει ως δίλημμα σε μας :

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!
εκπρόσωπος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: