Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Κάνει λόγο για «χορό εκατομμυρίων σε μίζες και μεσάζοντες ???

Καταγγέλει σκάνδαλα του Αλογοσκούφη...

...ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης!
.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης εξαπολύει σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη με επιστολή που του απέστειλε (αποσπάσματά της δημοσιεύονται στα "Νέα).
Κάνει λόγο για «χορό εκατομμυρίων σε μίζες και μεσάζοντες» την ώρα που συνταξιούχοι και άνεργοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και στα κύρια σημεία της επιστολής τονίζει:
- «Με κατηγορείτε γιατί ασκώ κριτική για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας του υπουργείου σας. Να σας θυμίσω πόσες φορές τα τελευταία χρόνια σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις διαφώνησα μαζί σας σε αυτά τα θέματα; Για τις χαριστικές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ σε Τράπεζες με αποκορύφωνα αυτή της Αlpha Βank (σ.σ. για το Ταμείο Ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων). Να σας θυμίσω τις διαφωνίες μου για τη φωτογραφική προκλητική συνταξιοδοτητική διάταξη του πρώην γενικού γραμματέα κ. Κουρή, για τις ρυθμίσεις για τους διευθυντές των υπουργείων που με μια μέρα στο βαθμό παίρνουν σύνταξη 1.200 ευρώ παραπάνω;»
- «Για τις ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα που υλοποιούν σκληρές και νεοφιλελεύθερες συνταγές; Αλήθεια, τι θέλετε να κάνω σήμερα; Να δεχθώ, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους αναπήρους, για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για αύξηση των κατώτερων συντάξεων, για τις επιστροφές του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο για τους αγρότες, για το επίδομα θέρμανσης, για τη στήριξη των συνταξιούχων και των ανέργων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αλήθεια, πότε θα λειτουργήσει το Ταμείο κατά της Φτώχειας και κυρίως με τι πόρους; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν και παρακολουθούν άναυδοι το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί σε μίζες και μεσάζοντες;».
-«Γιατί, λοιπόν, ενοχλείστε που πολλοί βουλευτές, άλλοι δημόσια και άλλοι στους διαδρόμους της Βουλής, διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο σας; Και κυρίως γιατί, αντί να προβληματιστείτε, τους βάζετε μια ταμπέλα και προσπαθείτε να τους απαξιώσετε; Οι βουλευτές δεν είναι διορισμένοι όπως ο κ. Ζορμπάς για να τους απαξιώνετε και να τους καταργείτε. Είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υπηρετούν το λαό και όχι πρόσωπα, δελφίνους και υπουργούς».
-«Κύριε υπουργέ, Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα παντού και συμβουλέψτε τους συνεργάτες σας να ξεκαβαλικέψουν το καλάμι της εξουσίας γιατί το μόνον που πετυχαίνουν είναι να σας εκθέτουν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: