Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Αφού ανέφεραν το δράμα που βίωναν,???

Να δικαιωθούν οι απεργοί πείνας στα Χανιά


Από τις 11/11, δηλαδή την μέρα που ξεκινούσαν την απεργία πείνας στα Χανιά της Κρήτης, 15 οικονομικοί μετανάστες έστειλαν μια επιστολή που απευθυνόταν προς κάθε πολιτική και πολιτιστική συλλογικότητα στα Χανιά, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προς κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αφού ανέφεραν το δράμα που βίωναν, κατέληγαν:

«Απαιτούμε να χορηγηθεί άμεσα άδεια παραμονής σε όλους όσους τη δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία (εκατοντάδες μόνο στα Χανιά). Είτε δια της ανάγνωσης του νόμου με την κοινή λογική, είτε με ρύθμιση επέκτασης των κριτηρίων απόδειξης εισόδου στη χώρα.

Ξεκινάμε απεργία πείνας (11-11-2008) με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή μας και η πολιτεία να διορθώσει την αδικία που γίνεται σε βάρος μας. Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε την υγεία και τη ζωή μας, για να καταλάβει η κοινωνία πως εμείς οι μετανάστες έχουμε προβλήματα που αφορούν στην ίδια μας την επιβίωση».

Συνεχίζοντας σήμερα για 7η μέρα την απεργία πείνας τους μόνο αδιαφορία έχουν συναντήσει απ’ την μεριά του κράτους ενώ με μια προκλητική ενέργεια ο δήμαρχος Χανίων τους έδιωξε μπροστά απ’ το δημαρχείο με το πρόσχημα ότι έβλαπταν την εικόνα του δήμου και παρεμπόδιζαν την λειτουργία του.

Ο τσαμπουκάς του κράτους και των μηχανισμών του σ’ όλο του το μεγαλείο απέναντι σε ανθρώπους που τους θεωρεί «παράνομους» γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την οικονομική εξαθλίωση.

Και το κάνει αυτό ένα κράτος που ουσιαστικά είναι συνένοχο στην τραγωδία αυτών των ανθρώπων. Ένα κράτος που δαπανά κάθε χρόνο 300 δισεκατομμύρια ευρώ –χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού- για να συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην Βοσνία, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Χρέος δικό μας να δείξουμε την μαζική και έμπρακτη συμπαράσταση μας για να υλοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: