Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ο οποίος δεν γνώριζε, δεν άκουσε, δεν είδε τίποτα.???

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ: ΟΣΟΥΣ ΦΤΗΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
1. Επειδή, τα αστεία, τα ψέματα, αλλά και τα … ανέκδοτα έχουν όρια, ας βάλουμε στη θέση τους κάποια πράγματα στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.
2. Τι ξέρουμε πέρα από κάθε αμφιβολία στο μέγα σκάνδαλο της Μ. Βατοπαιδίου;
Πρώτο, το σκάνδαλο ξεκίνησε όταν επί Ν.Δ. το δημόσιο παραιτήθηκε από κερδισμένη (!) δική για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το απίστευτο αλισβερίσι που θα ακολουθούσε.
Δεύτερο, το ελληνικό δημόσιο, πάλι επί Ν.Δ., με πρωτοφανή ταχύτητα, έδωσε φιλέτα δημόσια γης και χρήματα για να αγοράσει από τη Μονή το…νερό της λίμνης Βιστωνίδας.
Τρίτο, τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε ιθύνων νους, κεντρική καθοδήγηση και εκτελεστικά όργανα.
Τέταρτο, δίπλα στο κεντρικό σύστημα, φαίνεται ότι αναπτύχθηκαν τοπικά παρακυκλώματα, αποτελούμενα από πρόσωπα τα οποία είτε πρόσκεινται ιδεολογικά στη Ν.Δ. είτε είναι στελέχη της («εκβιαστές» και «εκβιαζόμενοι» που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες). Παρακυκλώματα που σήμερα συγκρούονται σε έναν ενδοπαραταξιακό αλληλοσπαραγμό.
3. Και αντί η κυβέρνηση να προβληματιστεί από το εύρος των λουλουδιών που φυτρώνουν στον νεοδημοκρατικό κήπο, έσπευσε να «πανηγυρίσει» γιατί λέει κατέρρευσε η συνωμοσία κατά του πρωθυπουργού! Ο οποίος δεν γνώριζε, δεν άκουσε, δεν είδε τίποτα. Και τότε η επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2005, όπου μιλούσε για «μεθόδευση» και «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» σε ποιον πρωθυπουργό απευθυνόταν;
4. Οι κυβερνητικές αστειότητες, ένα στόχο έχουν. Να απαξιώσουν το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής και να κρύψουν την αλήθεια. Μάταιος κόπος. Οι πολίτες πια ξέρουν. Ζητούν την αλήθεια και θα μάθουν την αλήθεια. Όσο και αν προσπαθεί για το αντίθετο η κυβέρνηση Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: