Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Η δουλειά να γίνεται...



Ο Κώστας Καραμανλής
"Δεν εθελοτυφλεί μποροστά στους κινδύνους, από υποθέσεις τις οποίες ουδέποτε υποτίμησε" παρόλα αυτά η κυβέρνηση, όπως διατράνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, θα συνεχίσει το έργο της. Μια λογική ερώτηση, μετά απ' όλα αυτά, θα μπορούσε να αφορά στο αν ο κίνδυνος στον οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός έχει αναλυθεί από τα κυβερνητικά think tank. Παρόλα αυτά, πιο λογική ...ακούγεται η ερώτηση "ποιο έργο";
Αν παρακολουθήσει κανείς τις ανακολουθίες Αλογοσκούφη, που στην προσπάθειά του να βρει επειγόντως πόρους, γράφει και ξεγράφει από το τεφτέρι του, το πως θα φορολογήσει τα περίφημα μπλοκάκια. Ο Γιάννης Μανώλης (βουλευτής της ΝΔ) τον κατηγορεί ως αναξιόπιστο, αλλά ο Υπουργός ...τα βάζει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θυμίζοντάς του ότι και στις επόμενες εκλογές "θα χάσει". Όχι ο Αλογοσκούφης. Το ΠΑΣΟΚ εννοεί...
Ένα, πάντως, από τα βασικά έργα της κυβέρνησης (και για να μη την αδικούμε και των προηγούμενων) είναι η εξυπηρέτηση της Μονης Βατοπεδίου που εξελίσσεται σε ...μεγάλο επιχειρηματικό παίκτη, έχοντας πίσω της ιστορία αιώνων, χρυσόβουλα και ιερές παραδόσεις.
Οι συμβάσεις του Δημοσίου με τη Μονή, μοιάζουν (και είναι) σκανδαλώδεις. Ωστόσο, ουδείς διαννοείται να ...κόψει τη φόρα των διαφόρων ηγουμένων, καθώς το Άγιον Όρος εκτός από προμαχώνας της ορθοδοξίας αποτελεί, εδώ και χρόνια, μια ανεξάντλητη δεξαμενή ψήφων και συναλλαγών.
Κάπως έτσι το κυβερνητικό έργο προχωράει, όπως θέλει και ο Πρωθυπουργός, ανεμπόδιστο. Η ουσία, άλλωστε, όπως όλοι έχουμε καταλάβει είναι να κάνουμε τη ...δουλειά μας. Ή τις δουλειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: