Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ???Έχουν οι σημερινοί Έλληνες τα εφόδια για να αντισταθούν στην πολιτισμική ισοπέδωση και στην γεωπολιτική ανακατανομή που «μαγειρεύεται» για την ευρύτερη Βαλκανική;.

Πολλές φωνές ακούγονται, απ’ όλους τους χώρους, για την νέα εποχή που διαφαίνεται στον ορίζοντα, και πολλές είναι οι προβλέψεις, οι προσδοκίες και τα σενάρια.
Η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας δεν επιτρέπει εξάλλου τον εφησυχασμό ούτε οι διεθνής πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τον ενθαρρύνουν.
Το ερώτημα όμως είναι, σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η εθνική - κοινωνική και πολιτιστική συνοχή προκειμένου να παραμείνουμε συσπειρωμένοι και να αντισταθούμε στον απαλλοτριωτικό οδοστρωτήρα του διεθνισμού, που φαίνεται να πλησιάζει με …βήμα ταχύ;
.
Υπάρχει μήπως κάποια αμφιβολία ότι τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας δεν αποτελούν μεμονωμένο σύμπτωμα της ελληνικής υποκουλτούρας, αλλά ότι πρόκειται μάλλον για ένα διεθνές φαινόμενο, με υποβόσκουσα, την οργανωμένη υπονόμευση των κάθε είδους θεσμών;
διαβάστε την συνέχεια εδώ
απο:Greek Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια: