Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΟΥ !!!



στον Γ.Παπανδρέου


Να, μια συλλεκτική επιστολή που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου! Από τον Μπάρακ Ομπάμα τον περασμένο Ιούλιο.
Εστάλη εξ αφορμής του περυσινού Συμποσίου της Σύμης, που είχε ως θέμα την κλιματική αλλαγή.
Λέει η επιστολή του Ομπάμα στον Γιωργάκη«Αγαπητέ Γιώργο, Γράφω για να σου ευχηθώ μεγάλη επιτυχία στο 10ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης.

Δεν θα μπορούσες να είχες διαλέξει πιο επίκαιρο και κρίσιμο θέμα για τις συνεδρίες του.

Η κλιματική αλλαγή απαιτεί την άμεση προσοχή μας,καθώς και συστηματική συλλογική δράση.

Αν δεν λάβουμε κάποια μέτρα τώρα,οι συνέπειες για την ασφάλειά μας αλλά και για τον πλανήτη που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας θα είναι τρομερές.

Αν όμως δράσουμε,όπως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν,θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για βιώσιμη απασχόληση και επενδύσεις σε καινοτόμες πηγές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Με αυτό το πνεύμα,εισηγήθηκα πρόσφατα σχέδιο νόμου που επιβάλλει ένα χαμηλότερο όριο για τα αποθέματα καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές.

Η πρότασή μου,διευρύνοντας την προσέγγιση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ,θα απαιτήσει μείωση κατά 10% ώς το 2020 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τα εθνικά ενεργειακά μας αποθέματα και προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εργάζομαι επίσης με συναδέλφους μου στη Γερουσία για να επιβάλουμε ένα σύστημα περιορισμών που θα μείωνε τη ρύπανση του θερμοκηπίου στο 80% των επιπέδων του 1990 ώς το έτος 2050.

Καθώς προσεγγίζουμε την μετά το 2012 περίοδο,είναι αναγκαίο να εργαστούμε μαζί για να θέσουμε σε ισχύ ένα δεσμευτικό διεθνές σύστημα περιορισμών των εκπομπών του θερμοκηπίου που όχι μόνο θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα ενθαρρύνει μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες- συμπεριλαμβανομένης της Κίνας,η οποία πρόσφατα απέκτησε την πρώτη θέση στον τομέα της ρύπανσηςνα αναλάβουν αντίστοιχη δράση.

Αρμόζει τέλεια στην Ελλάδα να φιλοξενεί τέτοιες συζητήσεις,αφού δεν είναι μόνο το λίκνο της Δημοκρατίαςαλλά και γενέθλια γη των εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών που έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.Υπό την ηγεσία σου,είμαι βέβαιος ότι το Συμπόσιο της Σύμης θα μας προσφέρει για άλλη μια φορά εφαρμόσιμες λύσεις για μια κρίσιμη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος.


Σου εύχομαι επιτυχία στο σημαντικό Συμπόσιό σου.


Ειλικρινά:


Μπαράκ Ομπάμα. Γερουσιαστής των ΗΠΑ

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: