Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ!!!



Ασύρματη επικοινωνία
με τις λάμπες φωτισμού...
Οι κοινές και σχεδόν περιφρονημένες οικιακές λάμπες μπορεί σύντομα να πάρουν την εκδίκησή τους και να ξαναέρθουν στο προσκήνιο. Αντί απλώς να διώχνουν το σκοτάδι με το φως τους, θα συνδέουν ασύρματα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το τηλέφωνο με το Ίντερνετ!
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, με τον ίδιο τρόπο που σήμερα τα τηλεκοντρόλ χρησιμοποιούν υπέρυθρο φως για να επικοινωνήσουν με το DVD και την τηλεόραση στο σαλόνι σας, θα μπορούσαν οι λάμπες στο ταβάνι και τα πορτατίφ να μετατραπούν σε σημεία ασύρματης πρόσβασης, τα οποία θα επιτρέπουν στον κάτοικο του σπιτιού να συνδέεται στο Ίντερνετ από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Με λίγα λόγια, θα υπάρχει δίκτυο και πρόσβαση σε αυτό, οπουδήποτε υπάρχει φως! Οι κατάλληλες λάμπες για αυτό το σκοπό είναι οι λάμπες διαρκείας και χαμηλής ενέργειας LED.
Σήμερα οι πιο κοινές τεχνολογίες ασύρματων δικτύων βασίζονται στις ραδιοσυχνότητες, οι οποίες όμως συχνά φράζουν από την πολλή κίνηση και επιβραδύνουν την επικοινωνία τόσο περισσότερο όσο περισσότεροι χρήστες Ίντερνετ και οι συσκευές τους καταλαμβάνουν το ίδιο εύρος ζώνης.
Aπο:flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: