Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

OI Φορείς της Ζακύνθου είναι

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού

Μικρά παιδιά διαδηλώνουν για την αδικία
Μικρά παιδιά διαδηλώνουν για την αδικία
Η μουσική ως μέρος της ειρηνικής διαδήλωσης
Η μουσική ως μέρος της ειρηνικής διαδήλωσης
Φορείς της Ζακύνθου στο πλευρό της Γάζας
Φορείς της Ζακύνθου στο πλευρό της Γάζας
Τα όσα συμβαίνουν στη
Γάζα, όπου λαμβάνει χώρα
η γενοκτονία των
Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς,
δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους
φορείς της Ζακύνθου,
οι οποίοι προχώρησαν σε μια

συμβολική εκδήλωση

συμπαράστασης,
διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία Αγίου Μάρκου, χωρίς, ωστόσο, να δώσει το “παρών” αρκετός κόσμος, αφού δεν βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.
Υπήρχαν εκπρόσωποι από τον Συλλόγους των καθηγητών, των δασκάλων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των νοσοκομειακών ιατρών, των εργαζομένων στον ΟΤΕ, των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, των εργαζομένων στο Δήμο Ζακυνθίων, των εργαζομένων στη Νομαρχία, ενώ την εκδήλωση υποστήριξαν και οι Δήμαρχοι Αλυκών, Αρκαδίων και Ελατίων. Παράλληλα, στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” και της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων.
Να προστεθεί ότι υπήρχε και μουσικό “χρώμα” στην εκδήλωση, για το οποίο μερίμνησαν ο Νάσος Λαβράνος και ο Διονύσης Γιατράς.
Μαθητές των σχολείων του νησιού μας είχαν φτιάξει και πλακάτ, στα οποία αναγραφόταν αντιπολεμικά συνθήματα, ενώ μετά το τέλος των χαιρετισμών και των τραγουδιών, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην Εβραϊκή συναγωγή (οδός Τερτσέτη), όπου άφησαν τα πλακάτ.
Κατά τους χαιρετισμούς, αναφέρθηκε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος και να επικρατήσει ειρήνη σε όλον τον κόσμο, ενώ ζητήθηκε από τον κόσμο να μην βλέπει με απάθεια τα γεγονότα από τον καναπέ του σπιτιού του, αλλά να βγει στον δρόμο και να διαδηλώσει, ούτως ώστε να φτάσει το μήνυμα στα αυτιά των ισχυρών της γης.
Η αιματοχυσία που συντελείται στη Γάζα από τους Ισραηλινούς, έχει απασχολήσει και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού, τα οποία έχουν προχωρήσει σε έκδοση ψηφισμάτων, καταδικάζοντας τον πόλεμο.

ΑΠΟ:Ημέρα τση Ζάκυθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: