Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.???

Το νέο ναυάγιο του Παναθηναϊκού

.


.



















Δεν γράψαμε για το νέο ναυάγιο του Παναθηναϊκού, εν βρασμώ ψυχής, για να μην παραφερθούμε λεκτικά.
Η κοροϊδία όλων των ιθυνόντων δεν πάει άλλο. Μας έχουν ζαλίσει με τις δημοσιοσχετίστικες, επιχειρηματικές δηλώσεις τους και τα μεγάλα λόγια και η ομάδα έχει ναυαγήσει αξιοθρήνητα. Τέτοια κατάντια ούτε στις χειρότερες εποχές μας δεν έχουμε ζήσει.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι με τέτοιους προπονητικούς πειραματισμούς η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη. Αυτό που βλέπαμε καθαρά εμείς και πάρα πολλοί άλλοι, δεν είναι δυνατόν να μην τα έβλεπαν οι διοικούντες. Αυτοί, όμως, από ότι φαίνεται άλλα τους απασχολούν. Πώς θα παίξουν τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια στις πλάτες της ομάδας και πώς θα σαμποτάρει ο ένας τον άλλον για να προβληθεί μετά ο καθένας ξεχωριστά σαν Μεσσίας.
Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η δραματική αφέλεια των λογάδων τύπου Βγενόπουλου και των λοιπών. Ούτε εξηγείται πώς τα τσιράκια των διοικούντων, Αντωνίου και οι λοιποί, δεν μπορούν να διακρίνουν τους ολέθριους πειραματισμούς του Τεν Κάτε: Πειραματισμοί που έχουν αποσαθρώσει κάθε συνοχή και συλλογική ποδοσφαιρική στρατηγική, έχει αποπροσανατολίσει μέχρι τελικού σακατέματος» τους παίκτες. Οι παίχτες δεν είναι γραναζάκια ενός κομπιούτερ που κάθε φορά τα καθοδηγείς πατώντας το πληκτρολόγιο. Οι παίχτες χρειάζονται οργανωτική ποδοσφαιρική συνοχή και εξάσκηση πάνω σε σχέδιο. Αυτά προϋποθέτουν μια σπονδυλική στήλη στην ομάδα, σταθερές συνιστώσες, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι παίχτες πώς θα κινηθούν, αλλά να γνωρίζουν τη θέση και το παιχνίδι των συμπαικτών τους.
Ο Τεν Κάτε έδωσε από την αρχή το δείγμα γραφής του: Κανένας σκελετός και καμία σταθερά συνιστώσα. Ανακάτευε πάντα την τράπουλα, συνακόλουθα δημιουργούσε σύγχυση και αποπροσανατολισμούς στους παίκτες. Αποτέλεσμα: Να μην μπορεί κανείς ποδοσφαιριστής να δώσει όχι το μάξιμουμ, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των ικανοτήτων του και να μη μπορεί να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες τους.
Οσάκις χρησιμοποιήθηκαν κάποιες σταθερές ο Παναθηναϊκός απέδωσε υποφερτά.
Ο Αγώνας με τον Εργοτέλη έδειξε το αξιοθρήνητο ναυάγιο των πειραματισμών του Κάτε. Ο άνθρωπος έκανε «κουρκούτι» την ομάδα και αυτή κινιόταν στο γήπεδο σαν απολωλός πρόβατο.
Οι δικαιολογίες πλέον στέρεψαν. ΟΥΔΕΙΣ πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν καταλαβαίνει. Αρκετά το δούλεμα.
ΚΑΜΙΑ πλέον ανοχή. ΚΑΝΕΙΣ στο γήπεδο. Δεν μπορεί να προσβάλλουν οι κύριοι της διοίκησης τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: