Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ???

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ

Προσοχή ???
προκαλεί καρκίνο και μεταλλάξεις.

Παιδιά στην επαρχία αυτό εδώ το φυτοφάρμακο κυκλοφορεί σε κάποια μαγαζιά επειδή έχει μείνει στοκ. Δημιουργεί ΚΑΡΚΙΝΟ και είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία. Όσοι το έχετε πετάξτε το και όσοι...δείτε ότι το πουλάνε κάποιοι αγύρτες απλά ειδοποιήστε τις αρχές. Προκαλεί καρκίνο και μεταλλάξεις. Απαγορεύθηκε πριν λίγους μήνες αλλά νωρίτερα κυκλοφορούσε. Λες και παλαιότερα δεν δημιουργούσε καρκίνο!

Εντοπίστηκε σε αναψυκτικά και χυμούς

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ έρευνα που ανακοινώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, αποδεικνύεται ότι η χρήση του καρμπενταζίμ είναι τόσο διαδεδομένη που ποσότητες εντοπίστηκαν σε χυμούς και σε αναψυκτικά με μικρή περιεκτικότητα φρουτοχυμών.

Ο δρ Αντόνιο Μολίνα-Ντίαζ από το Πανεπιστήμιο της Χαέθ στην Ισπανία ανέλυσε περισσότερα από 100 δείγματα αναψυκτικών από 15 χώρες. Όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» με γραπτή του δήλωση, «δείγματα από την Ελλάδα δεν συμπεριελήφθησαν στη μελέτη μας, όμως οι μάρκες των εταιρειών που αναλύθηκαν καταναλώνονται διεθνώς και ως εκ τούτου είναι παρούσες και στη χώρα σας». Από τα 102 αναψυκτικά και χυμούς που αναλύθηκαν, ποσότητες καρμπενταζίμ εντοπίστηκαν στα 76, ενώ 4 από τις 8 εταιρείες που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του δρος Μολίνα-Ντίαζ δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: