Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Σε… «θέσεις μάχης» ???





Σε… «θέσεις μάχης» βρίσκονται πολλά από τα κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό. Η παραμονή της κ. Φάνης Πετραλιά στην οδό Πειραιώς θεωρείται ότι θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου», που με πολύ κόπο κρατούνταν κλειστοί τους προηγούμενους μήνες, λόγω των κακών σχέσεών της με αρκετούς από τους πολιτικούς υφισταμένους της. Όπως εκτιμάται, ο στόχος των αλλαγών θα είναι διττός. Πρώτος να τοποθετήσει σε θέσεις - «κλειδιά» δικά της άτομα. Και δεύτερος να «στρώσει» το δρόμο για να κατέβει η κόρη της, Αλεξάνδρα, υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθηνών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο «νούμερο ένα» στόχος της Φάνης είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιώργος Μέργος, στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Αλογοσκούφη. «Νούμερο δύο» είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑ, Νίκος Βαμβακάς. Αμέσως μετά έρχονται δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου. Ο ένας είναι ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης Δημήτρης Κοντός, ο οποίος αν και ανήκει στο «μπλοκ» Αγγέλου, έχει περιθωριοποιηθεί από τη κ. Φάνη.
Ο άλλος είναι ένα πρόσωπο - «έκπληξη» για πολλούς. Είναι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο οποίος είχε επιλεγεί για τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα, από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο (παλιότερα ήταν και συνεργάτης του). Ο κ. Μαμμωνάς μπορεί να έχει αγαστή συνεργασία μέχρι σήμερα με τη Φάνη, όμως κάποιοι λένε ότι με δεδομένη την τοποθέτηση του Γ. Κοντογιάννη στη θέση του αρμόδιου υφυπουργού, οι αρμοδιότητες του «ψαλιδίζονται» και δίνεται στην υπουργό η ευκαιρία να τοποθετήσει στη θέση του πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης της.
Κορυφαίο ζήτημα για την «σιδηρά κυρία» της οδού Πειραιώς αποτελεί τέλος και η θέση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Γιώργου Βερναδάκη, επειδή άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Ένας ακόμη «παίκτη προς αποχώρηση» είναι ο διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.




απο:ΑΝΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: