Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ !!!


Παπανδρέου:

Οι ηλικιωμένοι έχουν

καταντήσει επαίτες




"Σήμερα, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα Περήφανα Γηρατειά του Ανδρέα Παπανδρέου, βιώνουν τη χειρότερη εποχή τους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον εορτασμό σήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη ηλικία.

"Τους έχει αφαιρεθεί ακόμη και αυτό που οι ίδιοι θεωρούν το πολυτιμότερο αγαθό: Η αξιοπρέπειά τους. Από περήφανοι άνθρωποι, έχουν καταντήσει επαίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "η σύνταξή τους δεν τους καλύπτει το μήνα, δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους ή είναι ελάχιστες", ενώ επεσήμανε ότι "το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό αλλά χρειάζεται ενίσχυση".

"Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη" είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι οι ηλικιωμένοι ¨"δεν έχουν σωστή Ιατρική, Φαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη".

"Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό, στους αγώνες που έχουν κάνει για την πατρίδα μας, σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους", τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "ζητούν αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, να νοιώθουν ασφάλεια που μόνο το κράτος μπορεί να τους την παρέχει, ζητούν απλά τα αυτονόητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: