Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ???

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ

ΔΑ ΚΑΙ

ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ???

ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ

ΣΑΝ ΤΗΣ ΧΗΡΕΣ

και αρχίσατε τα κλάματα

νωρίς νωρίς !!!

Προς κατάργηση

η Νομαρχιακή

Αυτοδιοίκηση !!!


Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, αφού πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί ο “Καποδίστριας 2”, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΚΕ, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να τον “παγώσει”.
Τώρα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένο να παρακάμψει τις όποιες αντιδράσεις και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα καταργήσει όλες τις Νομαρχίες, οι Περιφέρειες θα μειωθούν σε 8 από 13 που είναι σήμερα, ενώ στο νησί μας θα μείνει ένας μόνο Δήμος!
Ο Αθηναϊκός Τύπος όλο και πιο συχνά αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που δείχνει ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και το μόνο που απομένει είναι ο χρόνος που θα επιλέξει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, για να γνωστοποιήσει στον κόσμο το τί πρόκειται να συμβεί.
Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν πως το σχετικό Νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πριν από τις Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές του 2010, κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει και η εκλογική διαδικασία.
Ο Δήμαρχος, πλέον, δεν θα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με το ποσοστό του 42%, αλλά θα πρέπει να συγκεντρώνει το 50%+1.
Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, όμως, είναι να κάνει αλλαγές και στις Βουλευτικές Περιφέρειες. Στο Νομοσχέδιο θα αναφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, ότι οι 150 Βουλευτές θα εκλέγονται με σταυρό προτίμησης σε 150 μονοεδρικές περιφέρειες. Οι υπόλοιποι 150 Βουλευτές (υπενθυμίζουμε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο απαρτίζεται από 300 Βουλευτές), θα εκλέγονται βάση λίστας.
Από ΄κει και πέρα, αναμένεται η κατάργηση όλων των έως και σήμερα μονοεδρικών περιφερειών, κάτι που εφόσον γίνει, θα έχει ως αποτέλεσμα η Ζάκυνθος να εκλέγει έναν Βουλευτή μαζί με την Κεφαλλονιά!

από:ΗΜΕΡΑ

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

Απο Κεφαλονια δεν μας καιγετε καρφι, ας δημιουργηθουν πρωτα κομματα, οχι συνεταιρισμοι κι αν ψηφισουμε στη τρελα μας λεω χεστηκα!!!