Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ο βασικός στόχος είναι !!!


Λήψη άμεσων μέτρων

για έλλειμμα και χρέος


Άμεσα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών. Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι θα γίνουν τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πιθανότατα σε "μικρό" επιπρόσθετο δανεισμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων, ενώ τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα εφαρμοστούν κυρίως από το 2010.

"Αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις, τα πράγματα δεν είναι όπως συνήθως", χαρακτηρίζοντας "κλειδί" την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα το 10% του ΑΕΠ εφέτος και ίσως χρειαστούν τουλάχιστον 4 χρόνια προκειμένου να μειωθεί κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για τη δημιουργία "υπερτράπεζας", μέσω συγχώνευσης των κρατικά ελεγχόμενων ATEbank και ΤΤ, για να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τις διασυνοριακές κινήσεις και τις συγχωνεύσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το καθοριστικό ραντεβού του κ. Παπακωνσταντίνου με τον ευρωπαίο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Ο βασικός στόχος που θέτει η κυβέρνηση είναι το έλλειμμα του 2010 να περιορισ
εί σε μονοψήφιο αριθμό.

από:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: