Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

H Ζάκυνθος αποκτά ???

Πανεπιστημιακή σχολή....

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

μετά 5 χρόνια

Η ΒΑΘΙΑ ΔΕΞΙΑ ??????




Μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον του νησιού μας,

Προκάλεσε, προ ημερών η θεμελίωση του κτηρίου που θα στεγάσει τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, και η οποία φέρνει, όπως όλα δείχνουν, άλλον “αέρα” σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.
Η απόφαση, όμως, για τη δημιουργία σχολής ΑΕΙ, και συγκεκριμένα τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, πιθανόν, με υγειονομική ή ψυχοκοινωνική κατεύθυνση, σίγουρα ανοίγει νέους ορίζοντες και συμβάλλει στη δημιουργία εκείνων των προοπτικών που θα προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο μας.
Η συνεργασία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, και συγκεκριμένα των προσπαθειών και των επαφών που είχε ο κ. Καψαμπέλης με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στα πλαίσια του σχεδιασμού για την παροχή υπηρεσιών πανεπιστημιακού, πλέον, επιπέδου στη Ζάκυνθο, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρτιση και υπογραφή σχετικού μνημονίου -με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2009- με στόχο, αφενός την ίδρυση τμήματος με την ανωτέρω επιστημονική κατάρτιση, και αφετέρου ενός ειδικού ερευνητικού Κέντρου, αξιοποιώντας, έτσι, τις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου. Μάλιστα, δέσμευση, σύμφωνα με κύκλους του Πανεπιστημίου Πατρών είναι η πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: