Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ !!!!!!!!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ !!!

Πιάνει δουλειά

η Επιθεώρηση Εργασίας


Την ανάγκη έντασης των ελέγχων και την εξονυχιστική εξέταση των καταγγελιών διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την επίσκεψή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "έχει εκδοθεί μια σχετική εγκύκλιος" και ζήτησε από τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ να υποβάλουν σκέψεις και προτάσεις για την αναδιάρθρωση του Σώματος.

"Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε εδώ, για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε συνέχεια εδώ. Δίνω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων με την ένταση και των προληπτικών ελέγχων, δίνω, επίσης, πάρα πολύ μεγάλη σημασία, αν κι αυτό δεν αφορά βέβαια το Σώμα, δίνω όμως πάρα πολύ μεγάλη σημασία και στην αντιμετώπιση του ατυχήματος αφού αυτό συμβεί", τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς δε σχετικά επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης - ως προς το θέμα αυτό δεν χωρά κομματική παρερμηνεία - να βοηθάει το Σώμα αυτό ώστε να επιθεωρούνται με επάρκεια προληπτικά αλλά και κατασταλτικά

οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας".


Ο κ. Λοβέρδος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη. Σε ερώτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι θα αλλάξει "η πορεία των ταμείων που ήταν ένας κατήφορος ουσιαστικά και έχει οδηγήσει στα μεγάλα αυτά ελλείμματα".

Απο: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: