Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Σκάνδαλο ????????


Με μαϊμού άδειες

φορτηγών ?


Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, απέστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, που αφορά στις εγκρίσεις αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, στην Έκθεση, μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα, με πολιτικές, κοινωνικές και ποινικές διαστάσεις στη διαδικασία εντολών από την (σ.σ. προηγούμενη) πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών προς διάφορες Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την απογραφή και τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά δημόσιας χρήσης, τα οποία δεν είχαν καταφέρει να απογραφούν κατά τη γενική απογραφή από το 1999 έως το 2003 για διάφορους λόγους (παράνομο δικαίωμα κυκλοφορίας, εκκρεμοδικίες, κ.λπ.).

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «με δεδομένο ότι η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας ΦΔΧ ανέρχεται, ανάλογα με την κατηγορία, έως και σε 300.000 ευρώ για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων», ο κ. Ρέππας ζητεί από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας «αφού εξετάσει την υπόθεση να πράξει τα δέοντα»».

Ο κ. Ρέππας διαβιβάζει επίσης την έκθεση του κ. Ρακιντζή και στον Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου «να πράξει τα δέοντα ως προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς»

Από :nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: