Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο αριθμός των αστυνομικών ...

Για τη φύλαξη επισήμων, δημοσιογράφων, και άλλων ξεπερνά τους 3.000 ???

Περισσότερους από 800 αστυνομικούς στοχεύει να «απελευθερώσει» η ΕΛ.ΑΣ. και από τη συνοδεία και τη φύλαξη των πολιτικών να βρεθούν σε «μάχιμες» υπηρεσίες της Αστυνομίας. Το πρώτο ζητούμενο βέβαια για την Αστυνομία είναι να μάθει πόσοι είναι τελικά οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις, καθώς κανένας δεν το γνωρίζει με ακρίβεια!

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε ήδη εντολή να πραγματοποιηθεί η καταγραφή των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών, διπλωματών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών και ο αριθμός τους να μειωθεί κατά 50%.

Επίσης ζητήθηκε και μια οικονομοτεχνική μελέτη που να δείχνει πόσο κοστίζουν οι αστυνομικοί των επισήμων, καθώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Βουλή, φύλαξη υπουργών και βουλευτών αμείβονται με επιπλέον επιδόματα που αρχίζουν από 200 ευρώ τον μήνα και φτάνουν μέχρι και τα 2.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό του αστυνομικού. «Η κατάσταση είναι χαοτική και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό αυτών των αστυνομικών», εκμυστηρεύτηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης σε στενούς του συνεργάτες, δείχνοντας το μέγεθος της «ακαταστασίας». Είναι ενδεικτικό πως ενώ στην υπηρεσία φύλαξης επισήμων προσώπων υπηρετούν 1.900, ο αριθμός των αστυνομικών που πραγματικά είναι αποσπασμένος στη φύλαξη επισήμων ξεπερνά τους 3.000!

Παράδειγμα από Γιώργο

Πρώτο «θύμα» των περικοπών είναι οι αστυνομικοί του Μεγάρου Μαξίμου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να δίνει πρώτος το παράδειγμα και για τους υπόλοιπους. Έτσι οι 120 αστυνομικοί της υπηρεσίας θα μειωθούν σε 60-70, ενώ ζητήθηκε από υπουργούς και βουλευτές να διευκολύνουν μόνοι τους την κατάσταση και να συμμορφωθούν στο νέο πνεύμα. «Από μια πρώτη έρευνα βρήκαμε πρώην βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί την τελευταία δεκαετία και οι οποίοι διατηρούν 3 αστυνομικούς, πρώην υπουργούς με διψήφιο αριθμό αστυνομικών, βουλευτές με 14 άτομα φρουρά», αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» ανώτερα στελέχη του υπουργείου. Τις δύο φορές μέσα στην προηγούμενη τριετία που επιχειρήθηκε η μείωση του μεγάλου αριθμού των αστυνομικών που ασχολούνται με τη φύλαξη των επισήμων τα τηλέφωνα του υπουργείου «έσπασαν», πρώην και νυν βουλευτές σχημάτιζαν ουρά για να κρατήσουν τους αστυνομικούς φρουρούς τους και οι εξαγγελίες έμειναν στα λόγια και μόνο.

«Αυτήν τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και η μείωση θα πραγματοποιηθεί. Θα υπάρξουν βεβαίως και εξαιρέσεις που επιβάλλουν τη φύλαξη πολιτικών με μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο αριθμό αστυνομικών αν αυτοί αποτελούν στόχο τρομοκρατών ή έχουν πέσει θύματα επιθέσεων. Ο γενικός κανόνας όμως θα είναι 50% λιγότεροι αστυνομικοί σε πολιτικούς και οι υπόλοιποι στον δρόμο», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου.

από:ΤΑ ΝΕΑ



1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

πΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑ ΠΩς ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ,ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ Κ.Α., ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ
εΜΕΙς ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙς ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ [ΚΛΟΠΕς,ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ,ΑΡΠΑΓΕς ,ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ]ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ???ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΜΑς ΚΑΙ ΟΠΟΙΟς ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ???