Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΘΕΣΜΟ !!

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ



Το ουσιαστικό συμπέρασμα που προέκυψε από την πανελλήνια κινητοποίηση των προνοιακών Μονάδων για την Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση , είναι αυτό που τονίστηκε κατά την συνέντευξη Τύπου, ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια . ότι:
«Το ζήτημα δεν είναι απλά διαχειριστικό, όπως το αντιμετωπίζει το υπουργείο, αλλά ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό, ζήτημα καταπάτησης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Απαιτήθηκε η άμεση κάλυψη όλων των δαπανών του 2008 και επισημάνθηκε η ανάγκη έναρξης επίσημου διαλόγου για την επίλυση θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων, καθώς μέχρι σήμερα όλες οι δεσμεύσεις και εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας έχουν πέσει στο κένο. Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η θεσμοθέτηση Ειδικής Επιτροπής σε εθνικό επίπεδο, που, βάσει αυστηρού χρονοδιαγράμματος, θα συντάξει μνημόνιο, όπου θα αναγνωρίζεται
κατηγορηματικά η συνυπευθυνότητα των εμπλεκομένων.»



1 σχόλιο:

λυγερη είπε...

Τιμή πραγματική για τον ΠΗΓΑΙΜΟ να φιλοξενείται σε μια σελίδα τόσο επιλεκτική ,ποιοτική ,που εμπνέει, σέβεται την αισθητική και τους δεοντολογικούς όρους της επικοινωνίας.
Σέβομαι όσους δεν συμμερίζονται την αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου του Εθελοντισμού και θεωρούν ,όπως και γω άλλωστε, το Κράτος υπόλογο και υπεύθυνο για την Κοινωνική μέριμνα.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από κανέναν την συμμετοχή του στην "Γειτονιά των Ανθρώπων'" Γιατί η Αγάπη, η συντροφικότητα, η μοιρασιά, το δόσιμο δεν είναι μόνο διαχρονικές αξίες είναι καθημερινή ανάγκη σε μια Ζωή ανθρώπινη.
Μιαν ακόμη πιο εμπεριστατωμένη θεώρηση του θέματος ,αναδεικνύεται σήμερα στον ΠΗΓΑΙΜΟ
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
με ιδιαίτερη εκτίμηση
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr