Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Από το ΕΚΑΒ ???


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ

Απαράδεκτα γεγονότα έλαβαν χώρα προχθές το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της διακομιδής δύο καρδιοπαθών από το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ούτως ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις και σε εγχείρηση, μιας και οι αρτηρίες τους ήταν “βουλωμένες”.
Το ταξίδι της ταλαιπωρίας για τον πρώην υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, κ. Δημήτρη Πέττα, και για τον συμπολίτη μας, κ. Διονύση Γκούσκο, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, όταν επιβιβάστηκαν στο καράβι, προκειμένου αυτό να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Κυλλήνης, ούτως ώστε να τους παραλάβει ασθενοφόρο και να τους πάει στο Ρίο.
Οι δύο καρδιοπαθείς μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ζακύνθου, το οποίο για άγνωστους λόγους δεν τους οδήγησε στο Ρίο, αλλά τους άφησε να περιμένουν στην Κυλλήνη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Πάτρας!
Ειδοποιήθηκε, λοιπόν, ασθενοφόρο από την Πάτρα για να παραλάβει τους δύο ασθενείς. Αυτό, όμως, έπαθε μηχανική βλάβη και έτσι δεν μπόρεσε να πάει στην Κυλλήνη. Στη συνέχεια, κλήθηκε και δεύτερο ασθενοφόρο, ενώ την ίδια ώρα οι δύο καρδιοπαθείς βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ζακύνθου!
Μετά από την πίεση που άσκησε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ Ζακύνθου η συνοδός γιατρός, αλλά και οι δύο καρδιοπαθείς, ο οδηγός του ασθενοφόρου αποφάσισε να πάει τους ασθενείς στο Ρίο. Λίγο πριν φτάσει στα Λεχαινά, όμως, συνάντησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Πάτρας, με αποτέλεσμα οι κ.κ. Πέττας και Γκούσκος να αλλάξουν όχημα σε έναν παράδρομο και να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία!
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Ζακύνθου άφησε στην “τύχη” τους όχι μόνο τους ασθενείς, αλλά και την ιατρό κ. Μαρούδα, η οποία έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της, αφού συνόδευσε τους καρδιοπαθείς μέχρι το Ρίο.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι η αρτηρία του κ. Πέττα ήταν “βουλωμένη” κατά 95%, ενώ εκείνη του κ. Γκούσκου κατά 99%. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο περιστατικά ήταν σοβαρά, επομένως η ταλαιπωρία που υπέστησαν μπορούσε να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο!
Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), λοιπόν, “έπαιξε” κορώνα-γράμματα τις ζωές των δύο συμπολιτών μας, οι οποίοι, όπως ανέφεραν στην “Ημέρα”, θα καταγγείλουν το γεγονός σε κάθε αρμόδια αρχή, προκειμένου να μην περάσει άλλος συνάνθρωπός τους όσα τράβηξαν εκείνοι!
“Ευχαριστούμε τον Θεό που είχε αίσια κατάληξη η ταλαιπωρία μας! Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά την συνοδό ιατρό, κ. Μαρούδα, η οποία μας προσέφερε ό,τι χρειαστήκαμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο αδιαφόρησε για τις ζωές μας. Εύχομαι να μην περάσει άλλος ασθενής, αυτά που περάσαμε εμείς” υπογράμμισε ο κ. Γκούσκος.

απο:ΗΜΕΡΑ

3 σχόλια:

Anonymous είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Anonymous είπε...

το εκαβ δεν υπάρχει για να κάνει το ταξί των γιατρών και μπράβο στο πλήρωμα που επέστρεψε και δεν άφησε στην μοίρα τους τους χιλιάδες πολίτες του νησιού

Το παιδί της γειτονιάς είπε...

Δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα... Μήπως επειδή το ασθενοφόρο έτυχε να κάνει διακομιδή στον πρώην υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, κ. Δημήτρη Πέττα? Ο άνθρωπος έχει δίκιο..Έπρεπε να τον πάνε με Mercedes....που είναι και της κατηγορίας του....

Σοβαρά τώρα..αντί να ασχολείστε με μαλακιές γτ δεν βγάζετε είδηση για το ότι στο νησί μας υπάρχει μόνο μια βάρδια ασθενοφόρου? Κοινώς αν συμβεί σε κάποιον κάτι και το μοναδικό ασθενοφόρο είναι σε περιστατικό, απλά τον ήπιε.. Μάθετε επιτέλους να βλέπετε τα πραγματικά προβλήματα και όχι μπαρούφες του κάθε μαλάκα ... Και από μένα μπράβο στα παιδιά που κοίταξαν πρώτα απ όλα την πραγματική ανάγκη....