Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

<<Καλύτερα παπάκι Παρά τον Κωστάκη>> ???

Ξανάρχεται...
Μια από τα ίδια

Του Γιάννη Λ. Πολίτη

ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ θυμούνται το σύνθημα που φώναζαν οι πασοκτζήδες στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου ΄89-΄90 «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη».
Ήταν η εποχή που η Ν.Δ. έταζε λαγούς με πετραχήλια και μεταξύ αυτών φθηνά αυτοκίνητα για όλους.
Τότε πάντως δεν υπήρχε η διεθνής κρίση, η οικονομία μας δεν κινδύνευε με κατάρρευση και ο στόλος των αυτοκινήτων ήθελε πράγματι ανανέωση. Έτσι οι υποσχέσεις της Ν.Δ. έπιαναν τόπο.
Τώρα όμως η χώρα έχει περισσότερα αυτοκίνητα από όσα χρειάζονται, ενώ ακριβά αυτοκίνητα κυκλοφορούν περισσότερα ίσως απ΄ ό,τι στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Και επειδή στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν βιομηχανίες αυτοκίνητων για να χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, αδυνατώ να κατανοήσω ποιους εξυπηρετεί η κυβέρνηση μ΄ αυτήν τη ρύθμιση εκτός από τους εισαγωγείς και όσους έχουν το... ψώνιο να κυκλοφορούν με φανταχτερά αυτοκίνητα χωρίς να το αντέχει η τσέπη τους.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες πάγωσε τους μισθούς του Δημοσίου, για όσους παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ τον μήνα ενώ έβαλε κεφαλικό φόρο έως και 5.000 ευρώ σε 150.000 πολίτες που είχαν πληρώσει κανονικά τους φόρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: