Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Tο μέλλον του βιβλίου !!!


Με τη χτεσινοβραδινή ολοκλήρωση των εργασιών της Έκθεσης Βιβλίου στη Λειψία, της Γερμανίας, στην οποία περιηγήθηκαν περί τους 100.000 επισκέπτες - δυνητικοί αναγνώστες, τέθηκε για μία ακόμη φορά το γνωστό ερώτημα: «πόσο καιρό θ' αντέξει ακόμη το παραδοσιακό έντυπο στην επίθεση που δέχεται από το - ευρισκόμενο στα σπάργανα - ηλεκτρονικό βιβλίο;».
Στο ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε ("ΝΒ"), ξεκινώντας από το φθέγμα: το βιβλίο του μέλλοντος δε θα είναι από χαρτί. Ασφαλώς και θα είναι ηλεκτρονικό, απλό και εύχρηστο. Βέβαια, όποιος θέλει να διαβάσει θα πρέπει να διαθέτει και μια μικρή συσκευή, με λίγα μόνον κουμπιά, ώστε να μπορεί να αλλάζει σελίδες, να μεγαλώνει ή να μικραίνει τη γραμματοσειρά. Μάλιστα, η εν λόγω συσκευή δε ζυγίζει παρά μόνον όσο μια πλάκα σοκολάτα.
Οι νέες συσκευές ανάγνωσης
Μια τέτοια συσκευή παρουσίασε ο ιαπωνικός κολοσσός Sony, στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου στη Λειψία, την οποία και ονόμασε Reader, δηλαδή «Αναγνώστης». Πάντως, όπως επισήμανε ο συντάκτης του ειδικού περιοδικού για Η/Υ, Άχιμ Μπάρτσοκ, δεν δα και τόσο νέο είναι το συγκεκριμένο προϊόν, που εμφάνισαν οι Ιάπωνες κατασκευαστές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: