Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Οι Γερμανοί σ' έγραψαν ???

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους
Κώστα Καραμανλή
Μεγάλε Ηγέτη




Κρίνουν πλέον «ασύμφορη» την επένδυση και αφήνουν «στον αέρα» περίπου 2.000 θέσεις εργασίας
Στο ρεπορτάζ του “Βήματος” διάβασα ότι προβληματισμό στην κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση της γερμανικής ΤhyssenΚrupp να προχωρήσει στην πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά- με περίπου 2.000 Έλληνες εργαζομένους- μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος κατασκευής υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε προ ημερών ότι ο γερμανικός όμιλος προτίθεται να προχωρήσει τον επόμενο μήνα στη διενέργεια διαγωνισμού για την πώληση των Ναυπηγείων, θεωρώντας πως η επένδυσή τους στην Ελλάδα δεν είναι πλέον συμφέρουσα.
Κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν χθες την έντονη δυσφορία τους για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων οφείλεται αποκλειστικά στην πλήρη αδιαλλαξία που έδειξαν οι Γερμανοί, προσθέτοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα κινδύνευαν μετά τον Μάιο τότε εκπνέει το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας για πάγωμα των απολύσεων που είχε υπογράψει η εταιρεία όταν ανέλαβε τα Ναυπηγεία. Για το ζήτημα αυτό πιθανώς συνομίλησε χθες στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ, αν και όταν ρωτήθηκε χθες από τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι είχαν μόνο μια εγκάρδια χειραψία.
Πες μας κύριε πρωθυπουργέ ότι σ’ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της! Αναρωτιόμαστε για πολλοστή φορά: Υπάρχει ελληνικό κράτος, υπάρχει έλληνας πρωθυπουργός, υπάρχει κυβέρνηση; Νιώθουμε ότι ζούμε ζούμε σε μια “μπανανία” με άδηλο το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: