Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Χρειάζεται μια μεγάλη,



"Στην συνάντηση των προοδευτικών ηγετών που είχαμε σήμερα, εδώ, στη Χιλή - και μάλιστα με την παρουσία του Gordon Braun, που θα φιλοξενήσει σε λίγες μέρες τους ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου, από πλευράς οικονομίας, τους G20, όπως λέγονται - επιβεβαιώσαμε τις βασικές κατευθύνσεις που θεωρούμε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε στην παγκόσμια οικονομία.

Ότι χρειάζεται, δηλαδή, μια μεγάλη, προοδευτική αλλαγή.

Με βασικούς άξονες:

Πρώτα απ' όλα, την άμεση στήριξη των οικονομιών μας, με την υποστήριξη με ρευστότητα της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης, της εργασίας και με σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.

Δεύτερον, την κοινωνική προστασία των πολιτών μας, κάτι στο οποίο δώσαμε και έδωσα ιδιαίτερη έμφαση. Εν μέσω κρίσης, οι πολίτες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα υγείας, παιδείας, επανακατάρτισης, πρόνοιας.

Τρίτον, τα μέτρα, τα οποία παίρνουμε, να ανοίξουν το δρόμο για το αύριο, την μελλοντική οικονομία, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», που συμβαδίζει με το περιβάλλον.

Και τέλος, την ανάγκη μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, ώστε οι πολίτες και οι λαοί του κόσμου να έχουν λόγο, να σπάσουν την ανισότητα, και να μπορούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, πράγματι, να εκφράσουν τη βούληση των πολιτών μας.

Αυτό το σχέδιο αφορά, βεβαίως, την παγκόσμια οικονομία, το παγκόσμιο χωριό, όπως λέγεται, αφορά και την Ευρώπη, αφορά και την Ελλάδα.
Και η Ελλάδα με σχέδιο μπορεί. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Και αυτή είναι και η διαφορά μας με τη νεοσυντήρηση, που υιοθετεί τα συνθήματά μας, εμείς μιλάμε για πράξη.

Με την πράξη μπορούμε, πράγματι, να διασφαλίσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία".


απο:Γ ΚΡΟΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: