Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ???

Έξαρση της εγκληματικότητας:

4 δολοφονίες και 2 απαγωγές σε 30 ώρες


Έξαρση της εγκληματικότητας: 4 δολοφονίες και 2 απαγωγές σε 30 ώρες

Τέσσερις δολοφονίες με κοινό χαρακτηριστικό την ιδιαίτερη βιαιότητα έγιναν στην Αθήνα και τον Πειραιά σε διάστημα περίπου τριάντα ωρών. Θύματα είναι ο 63χρονος Αντώνιος Μισέλ που εξέτιε ποινή κάθειρξης σε δις ισόβια και απήχθη από τους δολοφόνους του ενώ βρισκόταν με άδεια από τις φυλακές, ένας 26χρονος χρήστης ναρκωτικών στον Πειραιά, ένας 46χρονος ομογενής που δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στο Μενίδι και ένας 40χρονος από τη Συρία, τον οποίο οι δολοφόνοι έδεσαν, φίμωσαν και πέταξαν ζωντανό στο λιμάνι του Πειραιά, που υποτίθεται ότι φυλάσσεται από το Λιμενικό και διαθέτει κάμερες ασφαλείας!

Σε λογαριασμούς που παρέμεναν ανοιχτοί, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν έγκλειστος στις φυλακές, αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του Αντώνιου Μισέλ. Ο 63χρονος είχε απαχθεί περίπου στις δέκα προχθές το βράδυ στην περιοχή του Ελληνικού και αρχικά εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για «στημένο σκηνικό» με δεδομένο ότι ο Μισέλ ήταν με άδεια από τις φυλακές της Αλικαρνασσού, προκειμένου να μην επιστρέψει. Ωστόσο, χθες το απόγευμα βρέθηκε νεκρός με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι.

Εμπλοκή με ναρκωτικά
Ο Ελληνοαιγύπτιος Αντώνιος Μισέλ είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τις ελληνικές διωκτικές αρχές το 1991. Τότε είχε εξαρθρωθεί κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με 21 μέλη. Ο Μισέλ βρισκόταν στην Κολομβία, δεν είχε συλληφθεί, παρά είχε εκδοθεί ένταλμα εις βάρος του. Συνελήφθη το 1998, ενώ εκκρεμούσε επιπλέον διεθνές ένταλμα για υπόθεση διακίνησης φορτίου 750 κιλών κοκαΐνης από την Κολομβία, που είχε εντοπισθεί στην Ολλανδία. Ο Μισέλ συνελήφθη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί και στη δολοφονία Κολομβιανού εμπόρου ναρκωτικών.

Προχθές το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων περαστικών, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένας 26χρονος χρήστης ναρκωτικών. Το έγκλημα έγινε στη συμβολή των οδών Φίλωνος και 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά: ένας άνδρας, που διέφυγε μετά την εγκληματική πράξη του, πλησίασε τον νεαρό και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του. Το θύμα υπέκυψε λίγο αργότερα στο Τζάνειο όπου διακομίστηκε.

Εξάλλου σε ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία την εν ψυχρώ δολοφονία 46χρονου ομογενούς, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά και διέπραττε ληστείες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 46χρονος βρισκόταν σε έκθεση αυτοκινήτων μαζί με άλλους. Ένας ένοπλος μπήκε στο κατάστημα, αιφνιδίασε τον ομογενή που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και τον πυροβόλησε απανωτά. Μία από τις σφαίρες τον χτύπησε στο κεφάλι και ο θάνατος επήλθε αμέσως.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: